Aktywne Wpisy

Jailer +1742
Mam dobry humor, więc robię rozdajo xD
Spośród plusujących ten wpis wylosuję osobę, która dostanie klucz Steam najlepszej gry ostatnich lat, a mianowicie Clair Obscur: Expedition 33!
Jest jedna, prosta zasada: zielonki wypad.
#clairobscur #expedition33 #gry #steam #rozdajo
Spośród plusujących ten wpis wylosuję osobę, która dostanie klucz Steam najlepszej gry ostatnich lat, a mianowicie Clair Obscur: Expedition 33!
Jest jedna, prosta zasada: zielonki wypad.
#clairobscur #expedition33 #gry #steam #rozdajo

Już widać fanów cyberbąka (specjalnie z małej) próbujących się zrewanżować za te wszystkie lata upokorzeń i porównań do #gta
Nie, ulep cedepu nie wygląda tak dobrze jak VI, ani w grze ani w cutscenkach ani w niczym, a w ruchu animacje i fizyka to przepaść na korzyść Rockstara #cyberpunk2077 #gry
Nie, ulep cedepu nie wygląda tak dobrze jak VI, ani w grze ani w cutscenkach ani w niczym, a w ruchu animacje i fizyka to przepaść na korzyść Rockstara #cyberpunk2077 #gry

źródło: eCsMEf82FYZaSWiKATzWpM
Pobierz
- Rata za mieszkanie: 4000
- Rachunki: 1200
- Zakupy: 3000
- Jedzenie na mieście, jakieś glovo, uber eats, sushi, kuchnia indyjska: 1500
- Paliwo: 600
- Leasing: 2000
- Serwis samochodu, przeglądy, naprawy itp: 100
- rozrywki (netflix, hbo, kino, gokarty itp) -500
- Lekarze: 500
- Jakieś nieprzewidziane wydatki, naprawy w mieszkaniu, meble itp: 500zł
- Podróże: 500
Razem wychodzi 14.4 k a zarabiam 17k. 2k przeznaczam na fundusz emerytalny więc zostaje mi zaledwie 600zł oszczędności. Słabo. Bo jak wpadnie jakiś grubszy temat typu choroba albo zwolnienie to kompletnie nie wiem co zrobię. A jestem senior programistą z 8 letnim doświadczeniem po studiach. I równocześnie zastanawiam się jakim cudem ci wszyscy ludzie zarabiający średnią krajową (5k) w ogóle funkcjonują.
Martwię się że jak zmuszą programistów do pracy na uop to dosłownie nie starczy mi na życie. Będę musiał chyba zrezygnować z samochodu i dojeżdżać do biura zbiorkomem 1.5 godziny w jedną stronę. I jeść jakieś śmieciowe żarcie które mi skróci życie o 20 lat. Ha tfu na ten kraj. Współczuję w każdym razie tym co zarabiają mniej bo ciężko mi sobie wyobrazić "życie" za 3-6k
#zarobki #programista15k #pytanie #pracbaza #pracait #b2b #konfederacja #ksiegowosc #podatki #nieruchomosci
Za dużo wydajesz na pierdoły, to się martw. Ja z tej kasy to bym z dychę odłożył xd
średiomiesiecznie
hipoteka 2300
leasing 13000
ubzepieczenia 1300
Mieszkają z rodzicami, jeżdżą zbiorkomem i jedzą najtańsze żarcie z biedry.
Zawsze mnie zastanawia jak można być tak niegospodarnym xD
Codziennie je na mieście i wydaje 3k na zakupy miesięcznie xD
@Viado: xD
wstawaj, zesrałeś się, chciałeś napisać roczne
@pysznewpierdalator: max 200 zł na jedzenie na mieście w miesiącu, bo szkoda xD jak się przyzwyczaisz do stołowania w restauracjach i niegotowania to nie jest to łatwe. tak po prostu wygląda życie na poziomie, a nie jak robak
gdyby nie te zakupy za 3k to pomyślałbym,
Rata za. Mieszkanie 1200 czasami nic bo wakacje kredytowe co chwilę
Jedzenie 1500
Rachunki 650
Paliwo 600zl
Wakacje 700
Więc z mieszkaniem też się żegnaj ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
jest duża różnica między mcdonaldem, a eksluzywnymi restauracjami, do stołowania się w czymś więcej niż KFC nie potrzebujesz być milionerem. dodatkowo każdy tysiak powyżej tych mitycznych 15k nieźle zwiększa ci dochód rozporządzalny. ja potrafię odłożyć dwie dychy jedząc codziennie uber eatsa i raz w tygodniu wydając dwie stówki na parę w
źródło: temp_file22129382996331244
Pobierz