Wpis z mikrobloga

@afc85: nawet dziś te nagłówki są z d--y. sorry za psucie zabawy, ale nie ma żadnego znaczenia z jakiego kraju jest sprzęt, tylko kto go używa. równie dobrze możnaby się podniecać, że polskie PPZR Gromy strącają samoloty w Afryce. Jak kupili to używają
  • Odpowiedz
  • 2
@Utero:

nawet dziś te nagłówki są z d--y. sorry za psucie zabawy, ale nie ma żadnego znaczenia z jakiego kraju jest sprzęt, tylko kto go używa.

niby tak ale nie do
  • Odpowiedz
nie ma żadnego znaczenia z jakiego kraju jest sprzęt

@Utero: No moim zdaniem sprzęt produkcji ugandyjskiej stwarza dużo mniejsze zagrożenie i jest gorszy niż brytyjski (lub jakikolwiek inny na świecie).( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@afc85

oczywiście jakby nie znać sytuacji i zasugerować się tylko nagłówkiem można by pomyśleć że sytuacja jest dużo grubsza niż w rzeczywistości

Zobacz sobie nagłówki z początków wojen. To nie było tak, że wybuchało z godziny na godzinę. Oczywiście główne akcje tak (jak nalot Rosji na lotniska na Ukrainie), ale to wszystko się ciągnie. Napięcia, zbieranie się wojsk przy granicy, eskalacja konfliktu itd.
  • Odpowiedz
@afc85: W 2018 to bym pomyślał, że wybuchła wojna między NATO a Rosją, ale w 2010, to bym pomyślał, że Rosja weszła do NATO albo weszła w jakąś umowę z UK i produkują brytyjskie czołgi pod Kurskiem i jest jakiś problem w fabryce. Wyjechałbym do Szwajcarii w drugim wariancie.
  • Odpowiedz
@afc85 pomyślałbym że to clickbait. Pamiętam jak się budziłem w nocy i patrzyłem czy się wojna zaczęła i trafiłem na nagłówek że Putin zapowiada operacją specjalną na Ukrainie. Poszedłem spać dalej bo myślałem że to clickbait.
  • Odpowiedz