Wpis z mikrobloga

Jak mnie w-----a sranie tymi płatnymi parkingami, gdzie jest on dla klientów sklepu. K---a mać, sklep na wypizdowiu, no nigdzie się nie da dojść zostawiając tam samochód, tylko do sklepu. Nie! Dajmy parking płatny, może ktoś zapomni wziąć biletu i wlepimy mu OPŁATĘ! NO JA P------E! Najlepsze są te ciecie, które jak komandosy liczą samochody xD. Odejdziesz od samochodu po bilet i już widzisz jak z--------a ci do samochodu aby zrobić zdjęcie xD. Normalnie wyścig, kto pierwszy. Ja przy biletomacie czy cieć przy moim samochodzie.

To powinno być nielegalne, c--j... Rozumiem jak obok sklepu jest kołchoz i ludzie tam parkują do roboty, ale w 95% przypadków to nie jest potrzebne!
Pod każdym sklepem już te j----e śmiecie dają te parkingi xD. To powinno być nielegalne.

I żeby nie było, rozumiem ideę tych parkingów i w niektórych miejscach naprawdę są potrzebne, ale w większości one są zwyczajnie po to aby kroić frajerów, którzy to zapłacą xD.

I nie, nie dostałem OPŁATY dlatego jestem w-------y. Po prostu byłem w 3 sklepach i w każdym z trzech musiałem z---------ć przez cały parking. Raz z samochodu po bilet, dwa do samochodu żeby go wsadzić, trzy ponownie do sklepu. Ja tego śmiecia papierowego mam już cały boczek samochodu.

W tym kraju jak się da okazję to golenia ludzi z kasy to przegną do granic możliwości.

#gownowpis #motoryzacja
MateMizu - Jak mnie w-----a sranie tymi płatnymi parkingami, gdzie jest on dla klient...

źródło: 1000009590

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MateMizu: No chyba nie myślisz że ktoś na tych opłatach robi biznes życia i łupi klientów? Ja jestem za tymi opłatami, daj mi minusa.

Jeździłem do sklepu, parking wiecznie zawalony bo ludzie z okolicznych bloków korzystali jak z parkingu ogólnodostępnego. Może i trudno im się dziwić. Nie wystarczała tabliczka parking dla klientów sklepu. Jak wprowadzono oplaty( w praktyce jest to bilet i 2h za free), problem się rozwiązał i ludzie
  • Odpowiedz
@JanuszGPT: nie raz widziałem taką patologię. Ale chyba największą Januszerkę widziałem w Katowicach pod Silesia City Center xD
Centrum handlowe wprowadziło właśnie opłaty dlatego, że obok wybudował się nie jeden już wieżowiec, ale deweloperzy nie dumali tam zbyt mocno nt. wystarczającej ilości parkingów, mając nadzieję, że pracownicy będą sobie parkować za darmo na centrum handlowym xD
A tu taki peszek.
Szczegóły:
Stale rosnące ceny miejsc parkingowych oraz ograniczenie ich ilości
  • Odpowiedz
  • 0
@JanuszGPT: Jak już napisałem, ja nie dostałem mandatu. Nie mam też nic do takich parkingów w miejscach gdzie są potrzebne (twój przykład), ale w większości z nich są one bezsensowne i mają za zadanie tylko i wyłącznie wciągnąć kasę od zapominalskich
  • Odpowiedz
@MateMizu: No niestety wina ludzi. Zostawią auto pod marketem a idą na pobliskie targowisko, do urzędu, policji, szkoły czy kościoła. Mieszkam pomiędzy policją a szkołą w malutkim miasteczku, mam wjazd do podwórka długi wjazd między budynkami więc miejsca jeden za drugim nawet na 3 auta i mimo, że są tabliczki, żeby nie zastawiać bo to teren prywatny i wyjazd z posesji potrafi ktoś postawić auto na godzinę czy dwie. Nawet
  • Odpowiedz
@MateMizu: w Niemczech po prostu klienci przestali być klientami, płatne parkingi upadły. W Polsce Polacy narzekają, ale parkują. Jesteśmy po prostu narodem baranów.
  • Odpowiedz
@markhausen: z tym to tak różnie. Raz się zdziwiłem jak samochód stał na lakierni i rozpoczął parkowanie pod kinem w tym samym czasie. I tak rachunek nabiło na prawie 800 zł. Support podobno posprawdzał kamery i stwierdził, że musiało komuś źle przeczytać tablice rejestracyjną, co podobno może się zdarzyć. Ale pisać, dzwonić, odkręcać... A idz pan.
  • Odpowiedz
@MateMizu: W ogóle Apcoa to jest rak. Swego czasu mieszkałem na osiedlu na którym część miejsc parkingowych była przeznaczona dla mieszkańców, a część dla Biedronki. Wynajmowałem miejsce, które było niedaleko tej biedronkowej części i jak mi się ktoś nie wpieprzył na moje, bo biedronkowe były zajęte, to był cud. Postawili więc składane blokady na kluczyk. Któregoś dnia ochroniarz leciał po tych wszystkich autach bez biletów i przy okazji wlepił mandat
  • Odpowiedz