Wpis z mikrobloga

Mam w Skodzie Superb zablokowany wlew paliwa. Nie mogę go za nic otworzyć przez co nie mogę zatankować, a paliwa mam na jakieś 100 km xD Jak na simply clever to zajebiście, że nawet nie pomyśleli o lince do odblokowania od strony bagażnika. Czeka mnie pewnie wymiana silniczka, ale pewnie z dnia na dzień nigdzie tego nie zrobię. Macie na to jakiś sposób aby otworzyć i zatankować? Próbowałem tam lać WD 40, próbowałem też przyssać przyssawką i ciągnąć licząc, że może puści, ale tak trzyma, że pewnie jedyny sposób to podważenie śrubokrętem i rwanie siłowe. Miał ktoś podobny problem i jakoś sobie z tym poradził? Rwąc siłowo pewnie narobię więcej szkud tylko.
#samochody #motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SpokojnyPan: nie ma linki niestety
@eugeniusz_geniusz z tego co widziałem na yt w Superb III, to silniczek jest dostępny od strony wlewu paliwa po wyjęciu plastikowej obudowy tego wlewu. Mam trochę starszą Skodę, ale myślę, że pewnie jest to podobne rozwiązane.
@Tezak próbowałem, ale nie chciał puścić. Jeszcze popróbuje, ale wydaje mi się, że tak się zablokował, że nie puści.
  • Odpowiedz
@Vestor Spróbuj z kluczyka klikac na zmiane otwieranie i zamykanie a druga reka w tym samym czasie klikaj szybko w klapke jakbys chcial ją otworzyc. Mialem taki problem w przedlifcie i sie udawalo a więc moze warto sprawdzic.
  • Odpowiedz