Wpis z mikrobloga

@Just_Jump: zdaję się że mleko z banków jest przeznaczone dla wczesniakow i dzieci z problemami zdrowotnymi. Nie da się tak kupić za kasę. Jak nie idzie to dokarmiajcie mm i bierzcie wsparcie laktacyjne. Jedzie Femaltiker?
  • Odpowiedz
@Just_Jump: z banku mleka nie kupisz, u mojej rozowej długo sie rozkrecala. A bobas dobrze ssie? Ma wysokie podniebienie czy masaze jezyka robiliscie?
  • Odpowiedz
  • 0
@asique dziecko 3500, teraz minęła druga doba. CDL wydaje się być ok. Ale jutro wypuszczają nas do domu i się zastanawiamy czy żona będzie w stanie zaspokoić apetyt bąbla
  • Odpowiedz
@Just_Jump: Będzie. W pierwszych dniach dziecko potrzebuje naprawdę 10-15 ml mleka. W większości przypadków, dzieciaki się dokarmia, bo szpital nie chce wypuszczać.
Ja nie dokarmiałam, ale kontrolowałam wagę, byłam w kontakcie z CDL, korygowaliśmy błędy na bieżąco, ściągałam też mleko, żeby na początku dokarmiać swoim mlekiem. Owszem, wymagało to zaparcia i była to ciężka praca.
Warto jest robić często skin2skin, trzymać bombla na klatce piersiowej, nawet bez ubrania (tata też
  • Odpowiedz
  • 0
@asique my mieliśmy problem z hipoglikemia u niego zaraz po porodzie, więc trochę z cyca wziął i musiał jechać na bebilon. I po tym rozciągnęli mi zoladeczel, że w pierwszej dobie już nam po 20ml jadł co 3h.. i teraz ciężko cycem nadgonić.
  • Odpowiedz
@Just_Jump: ach, to trochę zmienia sytuację, ale z doświadczeń innych mam wiem, że da się tylko piersią, nawet po karmieniu mm w szpitalu. Pierś karmi na zasadzie podaż-popyt, i podaż mleka się dostosuje. Trzeba tylko przystawiać i przystawiać, sprawdzać, czy dobrze łapie i samo pójdzie. Również polecam słód jęczmienny.
Nic nie jest stracone :)
  • Odpowiedz
@Just_Jump: nie zrażajcie się. Nam w szpitalu dali mm, bo dziecko za mało przybierało. Na początku też miałam mało pokarmu i przez kilka dni w domu dokarmiałam mm, ale piłam Femaltiker i stale przystawiałam dziecko do p----i. Wszystko ruszyło, tylko trzeba było dużo cierpliwości i wysiłku.
  • Odpowiedz
@Just_Jump: i jak, unormowało się? W szpitalu nic Wam nie doradzili? Przy karmieniu warto też regularnie zmieniać pierś, bo inaczej mogą wychodzić różne cyrki, więc i tutaj może pomóc.
Jeśli problem będzie sięutrzymywał, to są specjalne książki o karmieniu, może tam poszukajcie odpowiedzi.
  • Odpowiedz
@Just_Jump: około tygodnia, ile razy dziennie to nie pamiętam. Pytajcie położnej na patronażu. Pokarm byl wystarczający, bo nie ma czegoś takiego jak niewystarczające mleko matki (jeśli chodzi o składniki pokarmowe), karmiłam 2.5 roku po początkowym dokarmianiu mm.

Trzymam kciuki za Wasz sukces!
  • Odpowiedz