Wpis z mikrobloga

#wakacje #odpoczynek

Siema, jak jest z pogodą w grecji/hiszpani we wrześniu? Nigdy nie latałem na wakacje, jest troche ofert last minute (dużo w okolicach 20 września). Będę mógł na spokojnie się kąpać/opalać? Google pokazuje, że we wrześniu to tak 27 stopni średnio więc git ale chce dopytać. Najchętniej bym poleciał do jakiś afrykańskich ale dziewczyna sie boi.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoubleWu byłem pierwszy tydzień października w Grecji (Kefalonia) i pogoda idealna - można się opalać i spokojnie kąpać ale nie masz takiej smażalni jak teraz. Ta wyspa jest nudna, ale obok jest Zakynthos bardziej imprezowy. Kreta częsty Kurs jest jeszcze bardziej na południe. W Hiszpanii na południu powinno być podobnie ale nie byłem w tym okresie więc nie wiem.
  • Odpowiedz
@DoubleWu: mieszkałem na Krecie dość długo - wrzesień jest fajny na Krecie, ale październik już jest bardzo deszczowy

Korfu jest dość blisko kontynentu więc ciężko powiedzieć ale powinno jeszcze być ok

Tunezja jest bezpieczna, ale jak dla mnie syf straszny. Miejscowi widzą białego i za każdym razem próbują naciągać na kasę. Jak dla mnie tandeta, jeśli lubisz leżenie w hotelu na allu to coś dla Ciebie. Tunezja, Egipt to takie
  • Odpowiedz