Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio zacząłem staż w banku(w sektorze zwiazanym z zarzadaniem ryzykiem), jestem już na nim od ponad 2 miesięcy i kompletnie mnie załamaje tym jak wygląda. Nie dostaje żadnych sensownych ze swojej perspektywy zadań, co prawda menadżer mi mówi, że z chęcią mnie zatrudnia, ale decyzja należy do dyrektora zawsze, plus może to jest tylko takie bzdurne gadanie, bo nie chcą mi powiedzieć z litości, że jestem bezużyteczny... No bo gdyby było jak mówią to by chyba coś sensownego mi dawali do zrobienia? W ostatnich dniach to wgl siedzę i baki zbijam... Plus widzialem, ze osoby w innych departamentach, ktore zaczynaly w jednym momencie ze mna cos robia... Byłem dzis na rozmowie w większym banku i wyrażają chec przyjęcia mnie też jako stażystę, zastanawiam się poważnie, czy nie dać dyla i iść spróbować u nich. Staż u nich byłby co prawda w innym departamencie, ale może po prostu muszę znaleźć coś co mi podejdzie i w czym się sprawdze? Bo aktualnie to mam jedynie poczucie marnowania czasu... Macie może jakieś porady na podstawie swoich własnych doświadczeń? Kisić się w aktualnym miejscu i liczyć, że zatrudnia mnie i w końcu będę mógł robic coś z sensem, czy lepiej uciekać z nadzieja, że sie lepiej trafi? Chyba, że po prostu wybrzydzam i tak wygladaja programy stazowe... :( #praca #staze #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale nie jest istotne to czy ty masz wrażenie bezużyteczności ani nawet czy Twój przełożony tak uważa

liczy się tylko czy Twoje stanowisko ma budżetowanie zapewnione i czy jest one okresowe czy ciągłe
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kabotyno proszę regularnie, ale dostaje non stop jakieś badziewie w stylu: uzupełnij tabele, popraw raport, dopisz coś, ewentualnie sprawdz przepisy wewnętrzne... Chciałbym robic coś bardziej ambitnego, pracowałem wcześniej w trakcie studiów przez 2 lata przygotowując samodzielnie umowy, a teraz mnie traktują jak przedszkolaka... strasznie mi to na psyche siada

@asdfqwerty123 nie do końca rozumiem o co Ci chodzi

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

W ostatnich dniach to wgl siedzę i baki zbijam...

@mirko_anonim: przecież na tym praca polega właśnie, lepiej sobie znajdź hobby lub biznes, który możesz rozkręcać w
  • Odpowiedz