Wpis z mikrobloga

#gielda
Przepraszam, czy jest na sali jakiś kreskowy od DAX'a? Góra czy dół w nabliższym czasie ? Co mówią kreski? Poważne pytanie, nie mające na celu nikogo obrazić :) Dla mnie to będzie pompa...ale chętnie wysłucham głosu rozsądku.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmp_eax: Jeżeli chodzi o wskaźnik Stochastic RSI to wykres jest wykupiony i powinien się cofnąć. 0,83% niżej jest luka do zamknięcia. Cena obecnie jest na oporze (zielona linia) oraz na 50 dniowej średniej.

Moje osobiste zdanie to będą spadki.

Dodatkowo- nie trzeba analizować DAXa w obecnej sytuacji. DAX wygląda tak samo jak Nasdaq a później SP500. Tak więc wystarczy analizować SP500 żeby wiedzieć co zrobi Nasdaq i DAX.
tom-ek12333 - @jmp_eax: Jeżeli chodzi o wskaźnik Stochastic RSI to wykres jest wykupi...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
nie trzeba analizować DAXa w obecnej sytuacji. DAX wygląda tak samo jak Nasdaq

@tom-ek12333: a nie sądzisz że żeby spuścić nasdaq w kiblu to trzeba najpierw wyprzedać się z mniej płynnego rynku jakim jest np DAX? Tak jak na wig, najpierw spadają małe spółki a potem duże jak zaczyna się bessa. Więc moim zdaniem dax trzeba też obserwować
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: jak dla mnie na dax jest zbyt duża intensywność, za szybko to się dzieje, jednym ciągiem nie przebiją oporu, oczekiwał bym korekty. Jak patrzysz na dax to myślisz sobie "hmmm dobra miejscówka na longa" xd korekta, jak dla mnie, musi być. A jak zacznie spadać na dax to i potem nastaq poleci
  • Odpowiedz
@woskrosenie: DAX w sumie otwiera się jako pierwszy. Są jakieś bliżej nieokreślone czynniki które pozwalają się otwierać rynkowi futures o godzinie 0:00 w poniedziałek, a potem reszta robi to samo przez cały dzień najczęściej.
Jakby wszyscy się umówili.

Bitcoin, SP500, rynek uranu, techy- one mają różne wahania ale koniec końców zrobią to samo.
  • Odpowiedz
Bitcoin, SP500, rynek uranu, techy- one mają różne wahania ale koniec końców zrobią to samo.

@tom-ek12333: to prawda, a podobno, jak to twierdzą ekonomiści, ludzie zarządzają swoimi pieniędzmi racjonalnie a rynki są wyceniane też racjonalnie.
  • Odpowiedz