Wpis z mikrobloga

ale nie zmienia to faktu że jak chcesz coś robić i dojść do czegoś na czym ci zależy to musisz to robić. ()

@wczesniej_mialem_ksywke: tak i nie, Pudzian to typowy przedstawiciel chłopskiego rozumu, bluepillowiec, który nie docenia tego czego dostał od losu szczęścia. Gdyby sukces zależał tylko od wysiłku jaki wkładamy w proces to takich Pudzianów byłoby dużo więcej, a jednak to jedyny Polak
  • Odpowiedz
  • 2
@wczesniej_mialem_ksywke nie, to co Pudzian opowiada to jest p---------e Janusza. Jakby o życiu i zaradności uczył cię przedsiębiorca lat '90 który dorobił się na z-------m z zakładu majątku.
Pudzian ma dwie umiejętności: walić teścia tak żeby na testach nie wyszło i nie wydawać pieniędzy na głupoty.
Dzięki pierwszej dorobił się kasy ze sportu, dzięki drugiej nie p-----------ł całego majątku i mógł się pobawić w przedsiębiorcę.
Tylko gdyby nie miliony ze strongmanów,
  • Odpowiedz
@Tasde jakich testach? XD myślisz że wbił teścia i został milionerem i wielokrotnym mistrzem świata??? Chłop jest prosty i co z tego, wykorzystał swój potencjał w 300% albo i więcej, z---------l na to co ma swoim ciałem i osiągnął więcej niż "intelektualny"wykopek klikający w komputer razem ze swoją rodziną i 5 pokoleniami.
  • Odpowiedz
@chuckmls: Czego nie zrozumiałeś z mojego komentarza? Typ się wymądrza a realnie g---o wie o życiu. Nie każdy zostanie strongmanem co zarobi miliony na przerzucaniu żelastwa a tak się smutno składa, że jak byś próbował żyć według zasad pana Pudziana, ale nie mając milionów na koncie, to byś zdechł gołodupcem.
  • Odpowiedz
@Tasde jeśli te banały (prawdziwe) które mówi Pudzian to dla ciebie wymądrzanie, to gratuluję xD czemu niby g---o wie o życiu? Coś czuję że rozmawiam z p---ą życiową, nieudacznikiem.
  • Odpowiedz
@chuckmls: Mam propozycję, idź zrób biznes jak Pudzianowski mówi. Otwórz firmę transportową bez kredytów i leasingów. Najpierw sobie zarób na etacie te ponad 100 koła na pierwszy ciągnik, potem jeźdź tym ciągnikiem i odkładaj, żeby kupić kolejne, zarób gotówką na plac, biuro i nie zapomnij, że te ciągniki też musisz serwisować.
Oczywiście, nawet złotówki z banku nie możesz wziąć, bo kredyty są złe a banki nie dają niczego za darmo.
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin ale k---a chłopie, ja nie chcę się użerać z wielomilionowym biznesem jak Pudzianowski, nie mam takich ambicji. Natomiast mam dom, fajne samochody, odkładam pieniądze co miesiąc, dobrze żyję. Wszystko to za gotówkę z etatu, nigdy k---a żadnego kredytu nie miałem. Mam świadomość że jakbym chciał to bym więcej zarobił, czy mógłbym otworzyć jakiś biznes za gotówkę ale mam inne oczekiwania od życia, tak jak jest, jest mi dobrze. Nie czuję
  • Odpowiedz