Wpis z mikrobloga

Siema, mam okazję kupić kompa od znajomego znajomego, ale jestem nieco zielony żeby ocenić rzeczywista wartość i czy to dobry deal.
Płyta: ASUS z390 TUF,
Grafika: RTX 3060 Asus strix 12gb,
Procek: i5 9600kf + chłodzenie wodne MSI
Ram: ddr4 16gb,
Dysk: M2 500gb
Zasilacz: Corsair 850w gold 80plus

Kolega kolegi chce podobno szybko sprzedać bo wyjeżdża z kraju. 2200 ale za 2100 puści. Brać czy nie brać?
#pc #pcmasterrace #pcbuild #komputery #kartygraficzne
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@L3gion: no właśnie ten kolega kolegi wydał mi się taki cwaniak i ten wyjazd z kraju to podpucha, że niby wielka okazja. Ehh wszędzie oszukujo :(
  • Odpowiedz
@wilang31 tak jak na szybko liczę to gdybyś sam kupował takie komponenty to z 2.4K, gdybyś jeszcze na promkach coś upolował to może udałoby się nawet zejść do 2.2k pytanie w jakim stanie też sam sprzęt jest. Ale w mojej opinii raczej kolega stara się sprzedać w tej samej cenie co go zakupił :)
  • Odpowiedz
  • 0
@wilang31 jak chcesz to mam zestaw na am4 z 1tb nvme i 32gb ram, nawet jak poszukamy 3060 to wyjdzie podobnie. Zawsze jeszcze będziesz mógł zrobić upgrade.
  • Odpowiedz
  • 1
@majk3l Ogólnie z PC często jest tak, że jak się go nie sprzeda w odpowiednim momencie to potem wartość leci na łeb. Szczególnie przy CPU. A często ceny np na allegro są odrealnione i sprzedający może mieć przeświadczenie, że takie są ceny. Gdzie realnie oferty są ale mało kto kupuje za takie pieniądze. Przerabiałem to przy 9900k gdzie cenę dałem rynkową wg allegro a większość chętnych chciało kupić dużo taniej. Przetrzymałem
  • Odpowiedz