Aktywne Wpisy

mirko_anonim +12
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Mokebe_Testo +178
Kolejka do dopiero co otwartego starbucksa w Lublinie. Oczywiście 95% osób w kolejce to baby xD
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Przykładowy LG G4 83'' z Niemieckiego MM
Ten sam LG G4 83'' w Polskim MM
Cena w Niemieckim MM - 4 969 EUR (po wliczeniu zniżki klubowej) ~ 21 200 PLN
Cena w Polskim MM - 29 999 PLN
Różnica to prawie 9k PLN (ಠ‸ಠ)
Bardziej opłaca mi się jechać z Krakowa aż do Niemiec i z powrotem, żeby kupić ten telewizor.
Czy ktoś kiedyś tak kupował, miał przygody np. z gwarancją? Czy gwarancja producenta TV zakupionego w Niemczech działa na terenie Polski? (bo sklepu to na pewno nie)
#tv #zakupy #telewizory #niemcy
kaufland np robi odwrotnie
capitalizm....
Ważny jest dowód zakupu i europejska dystrybucja.
LG pod tym względem mocno na plus.
sprawdzałem opcje wysyłki ale waga telewizorów 77/83 cale jest spora. W przypadku tego LG 83'' to jest 40.5kg samego TV + opakowanie pewnie ze 3kg.
GLS czy UPS tego nie obsługują na normalnych warunkach.
Zresztą, nie mam przyjaciół ani rodziny w Niemczech więc i tak nie miałby mi kto tego nadać.
Opcja busa jest kusząca. Z randomowej wypożyczalni poprzez Kayak - wypożyczenie (400zł) + opłata za wyjazd zagranicę (400zł) + powiedzmy
W pełni rozumiem kalkulację, też bym się nad tym zastanawiał :-)
Sam mam C3, ale w mniejszym wydaniu. Takiego bydlaka nie miałbym gdzie powiesić ( ͡º
@na_ulicy_maslo_trzaslo:
Obecna cena i tak jest o wiele lepsza niż ceny w Polsce (5299 eur).
Na razie czekam aż znowu wejdzie jakaś promka (i pluję sobie w brodę, że zwlekałem z decyzją :) )
Masz zaznaczone wyrazy na mydealz np.?
Mogę sobie wpisać i jak coś się pokaże dam od razu znać.
https://de.trustpilot.com/review/www.gamingoase.de
Trusted shops Też ok
https://www.trustedshops.de/bewertung/info_X18132E18E6877F12A5F384CF1BF7D37E.html#page-top