Wpis z mikrobloga

#pogrzeb pic rel zdjęcie faktury za pogrzeb na śląsku - wariant podstawowy bez dodatków - dobra cena, czy nie? Dla mnie połowa pozycja jest przesadzona i to rypanie na kasę. Dodam, że to jeszcze na stary, mniejszy zasiłek.

Ogólnie ceny takich rzeczy na wykopie to chyba tabu, nigdzie nie widzę takiej dyskusji, a szkoda, bo imo to scan
k__d - #pogrzeb pic rel zdjęcie faktury za pogrzeb na śląsku - wariant podstawowy bez...

źródło: 1000070547

Pobierz

Dobra cena?

• tak 20.3% (27)
  • nie 42.9% (57)
  • sprawdzam 36.8% (49)

Oddanych głosów: 133

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 2
@k__d: złożenie 500 i 4 typów do trumny 450 złotych. Obudowa i krzyż, który potem zabiorą pewnie i dadzą komuś innemu
  • Odpowiedz
@k__d: Odpowiem Ci tak:
w 2020 chowalem matke. Kremacja i full wypas. Siorka wybierala wszystko a ona dosc emocjonalna - dostala prikaz ze nie ma sie hamowac. Ona wybiera tak zeby bylo dobrze.

Sytuacja wygladala tak ze firma pogrzebowa bierze zasilek i jak cos zostanie to zwraca - jak braknie to doplacasz. No i mialem +/- 200 pln zwrotu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@k__d: za postawienie STAREGO pomnika na starym miejscu chcą teraz 3500 złotych xD w tym jest zdjęcie go przed pogrzebem i przechowanie. Też chora cena. I nie miej tu kasy w tym kraju z dykty.

Ciekawe jakie są teraz ceny po zasiłku, pewnie dwukrotnie poszły w górę :)
  • Odpowiedz
@Klatwa_Borsuka: Miras no to nie mam pojecia jak to dziala. Serio zero cebulowania. Siorka miala powiedziane ze ma isc na calosc (no bylo jej to potrzebne). Na przykad przy kremacji masz 2 opcje:
1-wjezdzasz w kartonie do pieca (taniej)
2-wjezdzasz w normalnej drewnianej trumnnie (drozej)

Poszlo ze opcja 2. poza tym jakis grajek i oprawa itp. Nie bylo oszczedzania. A i tak byl zwrot z zasilku. I jak wspomnialem - firma to nie pan krzys z garazu tylko dosc znana i
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Szkoda, że jeszcze nie dopisali rozwieszania klepsydr albo z góry opłaty za demontaż obudowy, skoro jest moja
  • Odpowiedz
i co ja z tym zrobię, spalę w piecu? trzymać na następny raz mam? oni mają robić pomnik, to pewnie to zawiną i komuś innemu wstawią

@k__d: po roku pod chmurką to trudno by było to komuś wcisnąć tak bedzie zniszczone, pewnie ci zostawią albo skasują jeszcze za utylizację dodatkowo ;-)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gorzki99: no ale ksiądz to co łaska możesz dać, albo nic nawet mógłbyś nie dać. a takiemu zakładowi trzeba dać już kasę i nie ma, że nie. i jeszcze mówisz, że trumnę miałeś. A jak policzyłem wg moich cen to też u Ciebie musiało być o wiele taniej.

Jak u Ciebie policzyli tylko trumna + muzyka/kwiatek + krzyż + obudowa + wykopanie dziury to już wychodzi 4530 złotych. A jeszcze
  • Odpowiedz
Na przyszłość wiem, żeby się skremować i iść do konkurencji.

@k__d: jak sie skremujesz to ciezko bedziesz mial isc :P Co najwyzej mozesz liczyc ze wiatr bedzie wial w odpowiesdnim kierunku :P

Ale do czego zmierzam. jestem w szoku jak czytam ze takie ktos ma koszta. jak wspomnialem - przerabialem temat dosc niedawno. Zasilek starczyl na wszystko i to bez cebulowania a raczej w druga strone. Miasto na slasku. jakies
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gorzki99:

Wiesz o co chodzi, jeśli ta lokalna firma, która można powiedzieć, że ma monopol w okolicy, obrosła w piórka i liczy sobie zbyt dużo, to gdy będę kogoś chował albo komuś doradzał, to doradzę konkurencję ;)

Teraz jest nowy gracz na rynku, chłopak 20 parę lat, ale bardzo ogarnięty, nowoczesny, ma marketing i pomysły - na następny raz do niego uderzę
  • Odpowiedz