Wpis z mikrobloga

Masz 20 lat, jesteś tak naje#%ny, że odcina ci prąd i nie ogarniasz rzeczywistości, po czym budzisz się i dowiadujesz się, że zabiłeś przypadkowego typa, grozi ci dożywocie, ale pewnie w więzieniu spędzisz ostatecznie z 20-25 lat. Co za historia. Przecież ten zabójca na trzeźwo mógł być całkiem normalnym typem, a odpaliła mu palma po alko i używkach. No cóż… trzeba ogarniać choć w minimalnym stopniu

#sopot #trojmiasto #pociagi #kolej #afera #zbrodnia #mordercy #kryminalne
Gours - Masz 20 lat, jesteś tak naje#%ny, że odcina ci prąd i nie ogarniasz rzeczywis...

źródło: IMG_4179

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w więzieniu spędzisz ostatecznie z 20-25 lat

@Gours: no niestety będziemy kilkadziesiąt lat płacić, a powinna być likwidacja i tyle.
  • Odpowiedz
@Gours: zaryzykuje teze że po trzeźwemu też nie był normalny. A-----l AŻ tak nie zmienia percepcji rzeczywistości, to nie halucynogen.

Ja tam się identyfikuje bardziej z rodziną ofiary i wszelkimi potencjalnymi jego ofiarami w przyszłości. Typ który się tak odpala po wódzie powinien być izolowany. Trwale
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: wielu osobom po alko totalnie odpala korba, a na trzeźwo są normalni, nie do poznania. Ja jestem w stanie na spokojnie przyjąć tezę, że to spowodował a-----l (ew. w połączeniu z innymi używkami), a na trzeźwo nawet nie przeszłoby mu to przez myśl. I generalnie na trzeźwo muchy by nie skrzywdził.

Tylko w przypadku takich osób zalecenie jest jedno - nie pijesz w ogóle wódy i tyle. On miał
  • Odpowiedz
@Gours:

Przecież ten zabójca na trzeźwo mógł być całkiem normalnym typem

Nie mógłbyć, bo normalny człowiek nie doprowadza się do takiego stanu w niekontrolowanych warunkach. Piszę to jako osoba z dość imprezowym usposobieniem w czasie studiów.
  • Odpowiedz
Do wiekszosci przestepstw wogole dochodzi pod wplywem alkoholu.

@matti-nn: Jakieś wiarygodne źródło tych rewelacji, czy po prostu wyciągnąłeś tezę z d--y?
  • Odpowiedz
@Gours: gościu nie raz upijalem się z różnymi ludźmi do upadłego i nikt nigdy by czegoś takiego nie o-----l... ten typ to jakiś margines, do piachu
  • Odpowiedz
@Gours: w sytuacjach tak oczywistych powinna być kula w łeb i do dołu z wapnem, nie wiem po co się bawić w humanitaryzm skoro człowiek nie zachowuje się tak jak ten morderca.
  • Odpowiedz
Przecież ten zabójca na trzeźwo mógł być całkiem normalnym typem

@Gours: Skoro po alko puściły mu hamulce do tego stopnia to chyba nie był. Jedni po takiej ilości się wieszają. Drudzy odbierają życie innym.
Takie rzeczy nie są wypadkowa picia alkoholu xd
  • Odpowiedz
@Gours ale ściek w komentarzach. Dokładnie tak mogło byc. Koleś w momencie ataku mógł nawet nie chcieć zabić tylko to mogła być to przepychanka (bez filmu ciężko stwierdzić) i brak rozumu przez alko że coś takiego na peronie może się stać. Albo coś go w ofierze sprowokowało i a-----l sprawił że całkowicie stracił nad soba kontrolę.

Oczywiście go to nie usprawiedliwia ale masz rację, że a-----l zniszczył mu życie. Dosłownie.
  • Odpowiedz
@thorgoth: wystarczy że nie będzie pił. Teraz to dożywocie i tyle, zabił to zabił nie ważne czy na trzeźwo czy po pijaku. Ja mam myśli przerużne i nie raz o-----------m zbyt mocno po alko, dlatego po prostu przestałem się upijać
  • Odpowiedz