Wpis z mikrobloga

@Chrystus: jak nie zapomnę, to mogę Ci odszukać przepis na domowy budyń taki do ciast z kremem budyniowym/wypieków. Wychodzi przyjemnie gęsty, a ilość cukru sobie dostosujesz
  • Odpowiedz
@Chrystus: wygląda podobnie i jak sprawdziłam co to jest to definicja brzmiała "portugalskie babeczki budyniowe z ciasta francuskiego"
  • Odpowiedz
  • 1
@bania656: Tak już po schłodzeniu i po posypaniu cynamonem, to nawet jadalne to jest.
I może, to my Polacy mamy inne podniebienie i jesteśmy przyzwyczajeni do innych smaków.
  • Odpowiedz
  • 2
@Chrystus też robiłem z top gara. Dodatkowo daje zwykły cynamon sypany (jakoś nigdy nie mogłem znaleźć laski cynamonu)
Imo są lepsze niż babeczki, bo nigdy nie wychodzą suche
  • Odpowiedz
  • 0
@justyna-: Wpadłem na ciekawy pomysł, by dodać jeszcze wypestkowaną wiśnię, albo czereśnię, albo porzeczkę. Ale nie wiem, czy to nie rozwaliłoby spodu ciasta francuskiego.
  • Odpowiedz