Wpis z mikrobloga

hehe wybieram się jako turysta tam zwiedzać obiekty wojskowe ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Smonk_Da_Wead: ponieważ każdy zachodni turysta może stać się w każdej chwili szpiegiem, w celu odbudowania koszyka wymiany, jest to blyskotliwa myśl. Jedź.
  • Odpowiedz
@skalar_neonka: Przydałoby się unicestwić/przejąć do podziału ten mały ruski problematyczny kawałek gówna nad Bałtykiem, z którego ruscy choćby zagłuszają, przy pełnej niepodległości Białorusi można by wtedy oddychać już pełną piersią. Powinny być robione scenariusze a co gdyby?
  • Odpowiedz
@LordDamianus: masz silniejszy mandat na arenie międzynarodowej w utrzymaniu tego jak to podzielisz a nie jak weźmiesz tylko dla siebie. Ja bym kwartał miasta oprócz Czech z ich portem np. dał UK, Niemcom i USA plus kwartał oczywiście dla Polski i Litwy. Zaś cały obwód królewiecki poza miastem do podziału z graniczącymi krajami czyli od Pregoli na południe dla Polski, na północ od rzeki dla Litwy.
  • Odpowiedz
@Toreo:

cały obwód królewiecki poza miastem do podziału z graniczącymi krajami czyli od pergoli na południe dla Polski na północ od rzeki dla Litwy.

Dlaczego akurat północna część obwodu (zapewne wraz z zajebistą Mierzeją Kurońską) do Litwy? Ja bym to podzielił tak: wschód dla Litwy, zachód dla Polski.
LordDamianus - @Toreo:
cały obwód królewiecki poza miastem do podziału z graniczącymi...

źródło: 123223

Pobierz
  • Odpowiedz
@LordDamianus: Wiadomo że coś tam lepszego zostanie, coś u nas... ale jak będziemy się tak spierać( ͡° ͜ʖ ͡°) jak tu, to nigdy nie dojdziemy do porozumienia, Litwa też ma być z tego zadowolona, robimy większy sojusz pod to a nie że my bierzemy tylko co najlepsze... to błąd i tak jesteśmy w UE z Litwą, wszędzie możesz podróżować, pracować, kupować działki jak chcesz itd. kij
  • Odpowiedz
@Toreo:

Granica na rzece Pregoli jest bardziej naturalna niż to co tu machnąłeś kreską i lepiej to będzie wyglądać na mapie

Nie wszystkie granice muszą być naturalne. Poza tym, w przeciwieństwie do nas Litwa nie ma odpowiednich narzędzi, żeby zainwestować w te postsowieckie
  • Odpowiedz
@LordDamianus: To się z Litwą nie dogadasz, rusek zostanie w obwodzie jak był a TY zostaniesz ze swoim źle pojętym patriotyzmem bo chcesz wincyj plaży. Gratulacje, patriotyzm w tej sytuacji ma inne priorytety niż "twoje" nabrzeże.
  • Odpowiedz
@LordDamianus Twoje podejście jest przyczyną, dla której Ruscy wspierają też narodowców. Kochasz Ojczyznę, a Twój patriotyzm nie pozwala na kompromisy. Poczucie wyższości nad jakąś tam Litwą każe im znać swoje miejsce w szeregu. Będziesz się kłócił z partnerami i ostatecznie nic nie ugrasz, a korzyść odniesie rusek.
  • Odpowiedz
@LordDamianus: Nie o to w tym chodzi po co? czy mają? masz wyżej już wyjaśnione, nie tylko przeze mnie, natomiast mi się nie chce tracić czasu na powielanie tego samego, zaczynasz już się rzucać na cały obwód jak chytra baba z radomia na Zbyszko mimo ze zacząłeś dobrze od podziału. Ni ch.ja nic przy tym stole wraz z tobą już nie ugramy.
  • Odpowiedz
@LordDamianus Litwin powie

a po co to Polsce? Oni mają dużo ziemi, wybrzeże też długie, po kiego wała im tam jeszcze kawałeczek ziemi, na której jest tylko jakiś poradziecki syf?

I do czego to będzie prowadziło? Ty będziesz miał swoją rację, nie pozwolisz na żadną niesprawność i stracą na tym wszyscy oprócz ruskich. Nie ma sensu z mojej strony rzucać żadnych argumentów, jeśli zamiast przyjąć clou wymyślasz kolejne powody, dla których
  • Odpowiedz