Wpis z mikrobloga

Jestem na weekend w rodzinnych stronach i przez przypadek posłuchałem dzisiaj kawałek programu „Loża prasowa” na TVN24 (babcia oglądała fest głośno xd). Oni zapraszają tam tak wielkich ignorantów, że trudno to pojąć ale hitem jest pani z Krytyki Politycznej - oczywiście w obowiązkowych różowych włosach.

Na pierwszy ogień poszedł przewodni temat zastępczy ostatnich dni czyli organizacja Igrzysk. Bzdury wygadywane przez osobę dziennikarską w różowych włosach rozwalają łeb. Jej zdaniem:

- Igrzyska są z reguły w krajach autorytarnych 😳 Wielka Brytania, Brazylia, Japonia, Francja, Korea czy Kanada lubią to. Jedynie Chiny (Pekin 2008 i zimowy Pekin 2022) oraz Rosję (zimowe Soczi 2014) można pod to podciągnąć

- przy ich przygotowaniu giną setki ludzi 🤯osobie redaktorskiej najwyraźniej Igrzyska mylą się z organizowanymi przez FIFA mistrzostwami świata które zorganizowano w Katarze. Dla ekspertki to ewidentnie jedno i to samo.

- Donald Tusk chce Igrzysk, żeby poprzez budowę mieszkań na wioskę olimpijską rozwiązać problemy mieszkaniowe w Polsce 😂 na pewno jedno osiedle na 15 tysięcy osób wybudowane za 15 lat rozwiąże nasze aktualne problemy w mieszkalnictwie xd

Wiele więcej na szczęście powiedzieć w tym temacie nie zdążyła (albo zdążyło, gubię się) bo zmienili temat a ja skończyłem słuchać tych bredni

#igrzyska #polityka #tvn24
enzojabol - Jestem na weekend w rodzinnych stronach i przez przypadek posłuchałem dzi...

źródło: image_picker_ED3A5050-4EC5-459E-9B77-8E676BE7A9B3-89368-0000284EA578C55C

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach