Wpis z mikrobloga

• 321
@Blueweb: ja myślę, że problem jest tutaj jeszcze bardziej złożony - sprawy rodzinne, ale przede wszystkim - WALKA Z SYSTEMEM, z którym niestety nie wygrasz - jest mnóstwo scen, które to pokazują - koreański sklepik, kultowa scena w restauracji, pole golfowe czy scena z wyrzutnią rakiet i remontowaną drogą - dokładnie jest tam ukazany bezsens otaczającego Nas świata i to na różnych płaszczyznach - bo popatrz, co szkodziło przemiłej Pani
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS

@Blueweb: ja myślę, że problem jest tutaj jeszcze bardziej złożony - sprawy rodzinne, ale przede wszystkim - WALKA Z SYSTEMEM, z którym niestety nie wygrasz - jest mnóstwo scen, które to pokazują - koreański sklepik, kultowa scena w restauracji, pole golfowe czy scena z wyrzutnią rakiet i remontowaną drogą - dokładnie jest tam ukazany bezsens otaczającego Nas świata i to na różnych płaszczyznach - bo popatrz, co szkodziło
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS akurat tym śniadaniem to głupie jest. Po 3 minutach nic by się nie stalo, a może w takim razie po 5, 10? Kiedy jest granica kiedy już coś się dzieje? Zasady to zasady bo inaczej by się skończyło że mieliby na kuchni rzeczy śniadaniowe a inni klienci by się burzyli że chcą już normalne burgery
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS: Zapominasz o policjancie, który też nie ma łatwego życia i któremu przez żonę też się życie sypie, ale potrafił to przetrwać i nie musiał rozpierdzielać wszystkiego wokół przez swoją frustrację.
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS: pamietam jak oglądałem ten film po raz pierwszy i to na TCM a tam każdy film miał swój klimat przez to właśnie ze był emitowany na TCM. Akurat wtedy oglądałem wiele takich klasyków pierwszy raz bo emitowali ciagle jakiś zacny hit. Upadek zawsze w serduszku
  • Odpowiedz
co szkodziło przemiłej Pani w restauracji wydać śniadanie mimo że było dosłownie 3 minuty po czasie jak przestali serwować śniadanie?

@brazowooka_eS: Gdyby zrobiła jeden wyjątek, to każdy chciałby tak samo i w końcu reguła przestałaby mieć zastosowanie.

Jako dziecko też widziałem w tym filmie walkę z systemem, ale teraz widzę człowieka, który nie potrafi pogodzić się z rzeczywistością i jak w tytule filmu - jego upadek
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS: to jej szkodzilo wydac sniadanie, ze te 3 minuty po czasie przelaczyli juz produkcje ze sniadan na standardowe jedzenie. Nikt dla jednego typa nie bedzie przestawial calej linii prpdukcyjnej, bo tak mozna okreslic przygotowanie jedzenia w fast foodach.
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS:

1. Poprosiłem kiedyś o zestaw śniadaniowy kilka minut po czasie. Zapytali co chcę i powiedzieli co mają zrobione. Świat nie zawsze jest więc taki sztywny i zły.
2. Można sobie wyobrazić powody dla których to trudne do zrealizowania. Kasa może już nie obsługiwać takich zamówień albo zmieniono "linię produkcyjną" na kuchni i brakuje składników.

Jeśli w naszym życiu pojawiają się problemy i absurdalne sytuacje to nie znaczy, że mamy się z
  • Odpowiedz