Wpis z mikrobloga

Słuchajcie, właśnie skończyłem swoją DRUGĄ już kurację izotekiem i jestem załamany, rozmontowany na części pierwsze. Po raz kolejny dwa tygodnie po zakończeniu kuracji moje czoło jest pełne zaskórników, pojawiają się coraz częściej nowe pryszcze i ogólnie produkcja sebum wraca na swoje dawne obroty. Przyjmowałem stale dawkę 40mg przy wadze ok. 70kg. Obie kuracje przechodziłem z pełnym poświęceniem tj. odstawieniem alkoholu, niepomijaniem dawek i przyjmowanie leku z tłustymi posiłkami. Wydałem na obie terapie w p---u pieniedzy, przy tym musiałem poczynić w c--j wyrzeczeń, a moje stawy są przez to g---o 20 lat starsze tylko po to żeby po chwili znowu mieć nawrót... Powiedzcie mi czy macie pomysły co jest nie tak - dlaczego ludzie po kuracji izotekiem, którzy mają ewentualne nawroty to osoby kilka lat po pierwszej kuracji, a w moim przypadku wystarczyło kilka dni do r------------a całego efektu już drugiego leczenia? Czy ten problem może leżeć w diecie? Zauważyłem, że chyba najbardziej działającym w sposób niekorzystny na moją cere produktem jest odżywka białkowa, którą odstawiłem po zakończeniu leczenia. Specjalnie pytałem swojej dermatolog, czy po zakończeniu kuracji muszę trzymać jakąś dietę żeby trądzik nie wrócił - uzyskałem skrzywioną ze zdziwienia jej mordę i odpowiedź, że mogę jeść wszytsko co chce (jakby o co ty pytasz typie xd). Nie wiem jak to jeszcze mogę ratować. Czy udać się na ponowną wizytę do dermatologa, póki jeszcze się to w pełni nie rozwinęło, czy działać na własną rękę widząc na jakim poziomie jest wiedza lekarzy? Wykorzystałem ponoć najlepsze co jest na rynku w walce z trądzikiem, czy to oznacza game over dla mnie? Dajcie znać mirki, bo ja p------e ...
#dermatologia #izotek #kosmetologia #leki #lekarz #medycyna #tradzik #skora
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vtepmlarv
Dieta low carb jest pomocna, ketogeniczna jeszcze bardziej
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę ewentualne ryzyka takiego odżywiania. Z doświadczenia odczułem, że taki krótki cykl diety (ok. 2 tyg może) już dużo daje i zapalenie gaśnie. Jakby te wszystkie bakteryjno grzybowe świństwa pozdychały z głodu i chwilę im zajęło zanim znowu się rozrosną
  • Odpowiedz
moja derma mówiła, że powodem do nawrotów może być brak profilaktyki po kuracji. Przepisała mi wtedy Differin do stosowania cieniutko na całą twarz dwa razy w tygodniu przez 2mc.
Nie daję ręki, że akurat to zadziałało bo nawrotów nie miałem w ogóle ale może to będzie jakiś trop.
A propos nabiału to jeszcze przed kuracją zauważyłem korelację z pojawiającymi się zminami. Od tamtej pory 0 nabiału, odżywkę kupuję wegańską i trochę się
  • Odpowiedz