Wpis z mikrobloga

Coś się spierdzieliło w przedniej przerzutce mojego tribana rc 500 gdy jechałem po wyboistym podłożu. Teraz gdy przełączam z mniejszej na większą tarczę, wystarczy jeden ruch manetką w te i spowrotem, a więc działa prawidłowo, ale gdy przełączam na tarczę mniejszą, po jednym ruchu manetki przerzutka ustawia się w pozycji pośredniej i muszę nacisnąć manetkę jeszcze raz, żeby łańcuch zeskoczył. Zdarza się też, że łańcuch spada przy zmianie biegu. Próbowałem regulować śrubki przy przerzutce, ale nie wiele to daje, może źle reguluje, nie wiem.

Co byście doradzili?
#rower #szosa #triban #wykoptribanclub
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pozdrowienia_z_wiezienia: Masz w nim microshift? W moim starym tribanie przednia przerzutka zrzucała na najmniejszą zębatkę jednym klikiem, nie dało się wyregulować. Okazało się że wina manetek, w necie często się przewija, że w microshift manetki poddają się pierwsze.
  • Odpowiedz
@pozdrowienia_z_wiezienia: Sprawdź dobrze bo ta manetka ma "półbiegi". Jak chcesz wrzucić na większy blat to przy mocniejszym napięciu linki przerzucasz o dwa położenia w górę na raz a jak zrzucasz to tylko o jedno i trzeba kliknąć dwa razy.Jak Ci łańcuch spada to coś za bardzo pokręciłeś w śrubach regulacyjnych.
@Krasowsk12 rc500 ma sorę
  • Odpowiedz