Aktywne Wpisy
kinlej +256
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
thorgoth +573
Kilkanaście tygodni temu Robert Buczyński pseudonim Buczooo postanowił pokazać koledze jak potrafi jeździć z szaleńczymi prędkościami po Warszawie. Obaj mężczyźni wysiedli do samochodu i w normalnym ruchu ulicznym zaczęli jeździć z ogromnymi prędkościami, gwałtownie przyspieszając i hamując.
Ktoś z mieszkańców zadzwonił po policję, która faktycznie przyjechała na sygnale i zatrzymała szalejącego zabójcę drogowego.
TO CO WYDARZYŁO SIĘ POTEM TO KOMPLETNA PATOLOGIA!
Interweniujący
Ktoś z mieszkańców zadzwonił po policję, która faktycznie przyjechała na sygnale i zatrzymała szalejącego zabójcę drogowego.
TO CO WYDARZYŁO SIĘ POTEM TO KOMPLETNA PATOLOGIA!
Interweniujący
Uśredniacie cenę akcji dokupując je co miesiąc/kwartał czy kupujecie je jednorazowo, a potem patrzycie jak rośnie ich cena?
Chciałbym otworzyć pozycję długą dla nasdaq, ale nigdy tego nie robiłem. Może poczekam aż jego cena spadnie?
#gielda
Zdecydowanie odradzam jednorazowo albo nawet w jednym miesiącu.
Ja nie kupuje z założeniem że każdego miesiąca np 4k zl ma iść w akcje.
Kupuję kiedy inni się boją. Nie ma ustalonego miesiąca.
Teraz kupiłem akcje Intela bo wszędzie piszą że ich procesory są shitem z czym się nie zgadzam ale każdy ma swoje zdanie.
Kupuje się łatwo ale gorzej sprzedać.
Ludzie przeważnie tracą kasę sprzedając akcje w złym czasie.
To jest moja idealna strategia:
https://investb.pl/articles/dolek
Bo teraz jest na rynku bardzo niebezpiecznie.
Wchodzić obojętnie kiedy i co miesiac dorzucać do pieca. Jak wchodzisz na raz z dużą kwota to wrzuć najpierw z 50%, a resztę dokładaj małymi partiami co jakiś czas.
Co ile powinno się uśredniać i czy myślicie, że inwestowanie w nasdaq jest dobre jeżeli będę chciał trzymać akcje tak z 5 lat?
Te znane cytaty typu:
Tylko jak utrafić
@cebulowyInwestor: Miałem przygotowane pieniądze i obserwowałem 3 sierpnia piątkowe spadki. W weekend zdecydowałem, że jest to koniec tymczasowej korekty i wszedłem po sale kullen. Obudziłem się w poniedziałek 5 sierpnia o 2giej w nocy i złożyłem zlecenie na giełdzie australijskiej, która otwiera się przed innymi. Kupiłem akcje w idealnym dołku.
Skąd wiedziałem?
-Nasdaq osiągnął 50 tygodniową średnią i zatrzymał się na niej.
Ogólnie ludzie z chciwości szybkiego zysku właśnie zazwyczaj przez to tracą. Bo chcą jak najszybciej, jak najwięcej zarobić i walą niewspółmiernie dużo za jednym zamachem, a potem jak widzą na całym kapitale np -30 albo -50 procent to psycha im pęka i sprzedają w najgorszym momencie (tak było np u mnie)