Wpis z mikrobloga

Nie są tańsze, mam też gaz i tradycyjny kocioł :) PC sam montowałem.

Mam PV na starych zasadach, ogrzewanie za 0 zł, gaz czy węgiel muszę kupić.

@DRESIARZZ: no widzisz, ja nie mam i dla mnie są tańsze inne opcje.
  • Odpowiedz
@koniolizator ubicie silników diesla to jedna z gorszych rzeczy jakie mozna zrobić. To ekologiczne, dlugowieczne silniki, do tego niska awaryjność. Mówię tu oczywiście o normalnych motorach a nie współcześnie montowanym gównie pelnym eko osprzętu.
  • Odpowiedz
Liczę że r------------e klimat najbardziej jak się da, żeby wasi następcy mieli post-apo niczym w mad maxie. Chciałbym tez żeby Internet przetrwał, by szukając wody mogli sobie poczytać komentarze, jak to ich przodkowie mieli ich totalnie w dupie.
  • Odpowiedz
@koniolizator: ciekawy przykład - dla mnie znaczy tyle. że możemy mieć wywalone bo dinozaury mogły sobie myśleć że mają czas albo planować zieloną transformację, a i tak przyleciała asteroida i wszystko rozwaliła i teraz spalamy sobie ich przegniłe resztki w piecach oraz samochodach.
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: Ty naprawdę myślisz, że kryzys klimatyczny nie zacznie się za twojego życia?

@erni13: a skoro i tak się zacznie to jaki sens cofać kijem Wisłę (i to być w awangardzie tych co cofają, poniekąd własnym kosztem) zamiast po prostu stiocko czekać na to co nieuchronne?

A wszyscy zmartwieni losem dzieci, wunków i prawnuków - spójrzcie na szklankę do połowy pełną, może będą miały interesujące i pelne przygód
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: Dla mnie to sam problem jeszcze nie jest głupi i sztuczny, ale sposób w jaki wmawiają nam władze na rozwiązanie go- większość działań to tylko pozory ekologii, coś co nie ma realnego wpływu, lub jak się nad tym zastanowić to jest jeszcze bardziej szkodliwe. Jak widzę ryj tego durnego babsztyla to mnie krew zalewa. ()
  • Odpowiedz
To trochę tak jakbyś naśmiecił gdzieś w górach pod hasłem, że już tu i tak nigdy nie wrócisz więc to nie twój problem.

@marcaj: wywalenie całej śmierdzącej produkcji do Azji przez UE, to też taka analogia do tego co napisałeś no i oczywiście obłuda level hard.
  • Odpowiedz
@memento_mori: ci uradowani powyżej, to będą zdychać jak te ugotowany małpy spadające z drzew w Meksyku, gdy nie będą mogli schłodzić swoich mieszkań, bo sieć zacznie wysiadać, woda w kranie przestanie płynąć, a przyjdzie tydzień upałów po 40 stopni z nocnymi spadkami raptem tyci poniżej 30. Już teraz były takie epizody na Bałkanach, ale niech tylko się rozciągną na więcej niż parę dni. Jak się ma 20 lat, to może
  • Odpowiedz
kompletnie nie rozumiem tych, którzy ich popierają xd

@macan: najlepsi są ci, którzy płacą tym chodzącym po domach czy też rynkach dużych miast z plakietka WWF i niby zbierają na ochronę wielorybów czy innych goryli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz