Aktywne Wpisy
ataeB +105
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
robert5502 +504
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Mam 32 letni samochód, którego wiem, że nigdy nie sprzedam. Z roku na rok również drożeje, a ja wkładam w niego ciągle hajs. Ostatnio troche zaczałrm się bać potencjalnej kradzieży parkując w nieodpowiednim miejscu i czasie. Na codzien jest garażowany.
Internet pełny jest firm które montują super systemy antykradzieżowe w nowych samochodach które mają automat/komputer pokładowy etc.
Mój samochód nie ma nawet immobailzera.
Czy są jakieś firmy w małopolsce które z głową mogły by zamontowac jakieś dobrze schowane battery kill switche itp? Ewentualnie co innego? Jak można rozwiązać kwestie trackingu?
@sierramikebravo Chętnie zgłebie temat airtagów - mowa o tych applowskich? Samsung here, zadziała? Czy są jakieś inne odpowiedniki które działają w podobny sposób łączać się z telefonami dookoła? Jak często się to ładuje? Czy wymagana jest karta sim?
Breloczki magnetyczne - o które Ci chodzi? Co do miejsca na kill switch to akurat jest parę miejsc na to, w bagażniku jest też akumulator, ale nie wiem czy to plus w
Ale w życiu bym nie pomyślał, że ktoś to będzie chciał kraść. Ładne egzemplarze chodzą po 30k+, każda część z osobna jest warta sporo, bo mało zostało tych samochódów. Ale tak jak pisał @sierramikebravo złodziej potrzebuje to sprawnie upłynnic i możliwie pozostać anonimowym. A przy rzadkich modelach szansa wykrycia rośnie
@stachuprzytelefonie: Airtag nie działa z samsungiem, ale samsung ma odpowiednik "SmartTag". Ogólnie jest dużo różnych modeli, coś znajdziesz. Nie wymaga to simów ani ładowania. W środku jest bateryjka, która trzyma jakiś czas. Nie wiem ile, airtag w rowerze trzymał rok. Nie wiem
Rano policja go wyciągała przemarzniętego
Dzięki wszystkim!
Ten Airtag to dobry pomysł ale nie uchroni przed zniknięciem auta z ulicy. Poza tym będziesz wymieniał jak bateryjka padnie i musisz liczyć że któryś ze złodziei używa iPhona inaczej
@Hatt0riHanz0 ghost immobilizer to chyba zabawa w nowszych samochodach?
@r5678 to ciekawy pomysł akurat, sprawdzę temat
Dzięki wszystkim za zainteresowanie!
Sam się nad tym zastanawiałem bo mam chodliwe auto a chciałem pozwiedzać w wakacje, ale póki co nigdzie się nie ruszam a mieszkam na szczęście w kraju gdzie samochodów nie kradną i chyba nikt tu tego nie montuje.
Nie boje sie że ktos ją p------e w garazu - to się nie stanie. Po prostu chciałbym miex̌ spokojniejszą głowe gdy parkuje gdzieś na ulicy w mieście którego nie znam i nie wiem czy komuś się nie spodoba.
Nie chce skończyć jak ten gość, który nie