Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki jak sobie radzicie z wypaleniem w pracy? Niedawno zacząłem nową pracę i po kilku miesiącach jestem zmęczony natłokiem nauki wszystkich systemów i rzeczy potrzebnych w tej pracy. Mam wakacje zaplanowane zeby odpocząć ale na przyszłość chciałbym wiedzieć jak tego unikać. #pracbaza #korposwiat
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Secretariat: jak się dajesz wykorzystywać i robisz jak głupi osioł, to nie ma na to rady.

Albo będziesz asertywny i będziesz w stanie uniknąć nadmiaru obowiązków i zachowasz tzw. work life balance albo nie i będzie tylko gorzej.
  • Odpowiedz
  • 0
@crewlove: w sumie w pracy etatowej jestem 2 lata po studiach, ale to pierwsza praca gdzie godziny są 50+ w tygodniu, i raczej się nie zmienia, chyba ze zmienię prace, więc szukam jak po prostu razić sobie z tym zmęczeniem, przez następne 2 lata
  • Odpowiedz
@Secretariat: No na to generalnie nie ma rozwiązań, też takich szukam. Miałem tak w pracach 40h max. Mam to w pracy zdecydowanie więcej niż 40h+. Czasu po prostu jest od pewnego etapu życia za mało, studia przy tym były niesamowicie nieprawdopodobną sytuacją. Ważne jest, by w mniej lub bardziej ograniczonym czasie, próbować mieć jakieś plany, większe lub mniejsze, co byś na cokolwiek czekał i miał o czym myśleć.
  • Odpowiedz
@crewlove to ciekawa opcja o tym żeby coś mieć jako światełko w tunelu. Próbowałem różnych opcji, siłownia, bieganie i jakieś hobby ale z tyloma godzinami to po prostu nie mam czasu tak jak mówisz ( ͡° ʖ̯ ͡°). Zostaję przemęczenie się 2 lat i potem zmiana na normalne godziny
  • Odpowiedz