Aktywne Wpisy
arcxa +161
Jednym z wielkich zwycięstw wojny damsko-męskiej jest wmówienie kobiecej populacji, ze taniec na rurze jest w 100% dla sportu. Programowanie idzie tak głęboko, że baby same będą bronić tej formy rekreacji jak ktoś powie, że to tylko kręcenie tyłkiem, żeby faceci mogli popatrzeć.
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #

źródło: 628e38307f253
Pobierz
Owlosiaty-Dzik +163
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.

źródło: 479694853_1327925191653545_5385056484925285116_n
Pobierz
1) Zastanawiam się co mogę zrobić, aby dowiedzieć się czy w bliżej nieokreślonej przyszłości mogę na mojej działce:
- wybudować dom mieszkalny
- wybudować x domków całorocznych
Z tego co się orientuję, nie ma MPZP dla tego obszaru. Nie mam póki co szczegółow np jaki konkretnie duży dom, lub domki chciałbym wybudować, po prostu chciałbym wiedzieć co mogę a co nie, a jeżeli nie mogę to co można zrobić, aby to zmieni
2) Mam też działkę rolną jakby trochę w lesie (zdjęcie na ss). Ciekawym pomysłem mogłoby być wybudowanie tam domku. Przypuszczam jednak, że wybudowanie tam domku może być problematyczne. Co powienieniem sprawdzić, aby się dowiedzieć czy to w ogóle możliwe? Widziałem gdzieś na necie jak ludzie budują jakieś domki w lesie czy na drzewie. Jakie są ewentualnie alternatywy?
#domyszkieletowe #budownictwo #budowadomu #budowa #budowlanka #dom #budujzwykopem #nieruchomosci
źródło: Screenshot
Pobierzw warunkach zabudowy określasz ogólnie parametry budynku/ów tj. rodzaj dachu, wysokość budynku, wymiary budynku, liczba kondygnacji, powierzchnie itp w przedziałach minimalna, projektowana oraz maksymalna
w zależności od urzędu mogą ci wydać warunki zabudowy
nie wiem czy urząd twój i urzędnik tak interpretuje budynek wolnostojący jednorodzinny czy np zespół budynków wolnostojących, to się niestety różni od widzimisię urzędasów więc dobrze żebyś odwiedził urząd i się zapytał osobiście
a warunki zabudowy sam zgłaszasz i wypełniasz wniosek, jest standardowy formularz i
Decyzja o WZ jest Ci potrzebna i to możliwie jak najszybciej. Jedna decyzja Ci wystarczy, bez różnicy czy chcesz tam postawić jeden, czy 10 budynków. Niestary trochę późno się obudziłeś z pytaniem i możesz się nie wyrobić z uzyskamiem decyzji, a
https://e-budownictwo.gunb.gov.pl/#wniosek_wz
potem od 2026 roku kiedy gminy będą chciały wprowadzić MPZP to muszą mieć obowiązkowo uchwalony plan ogólny
praktycznie chodzi o to, że gminy im bliżej końca tego terminu tym bardziej będą miały nóż na gardle aby