Aktywne Wpisy

lubie-sernik +11
Dobra powiedzcie mi szczerze dlaczego nie śpicie w środku tygodnia o 2:30?
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.

serio_serio +3
ciekawe czy jak na wykop napisze się, że ksu i farben lehre to 2 najgorsze zespoły "punkowe", ktoś się oburzy o godzinie nocnej 00:43

1) Zastanawiam się co mogę zrobić, aby dowiedzieć się czy w bliżej nieokreślonej przyszłości mogę na mojej działce:
- wybudować dom mieszkalny
- wybudować x domków całorocznych
Z tego co się orientuję, nie ma MPZP dla tego obszaru. Nie mam póki co szczegółow np jaki konkretnie duży dom, lub domki chciałbym wybudować, po prostu chciałbym wiedzieć co mogę a co nie, a jeżeli nie mogę to co można zrobić, aby to zmieni
2) Mam też działkę rolną jakby trochę w lesie (zdjęcie na ss). Ciekawym pomysłem mogłoby być wybudowanie tam domku. Przypuszczam jednak, że wybudowanie tam domku może być problematyczne. Co powienieniem sprawdzić, aby się dowiedzieć czy to w ogóle możliwe? Widziałem gdzieś na necie jak ludzie budują jakieś domki w lesie czy na drzewie. Jakie są ewentualnie alternatywy?
#domyszkieletowe #budownictwo #budowadomu #budowa #budowlanka #dom #budujzwykopem #nieruchomosci
źródło: Screenshot
Pobierzw warunkach zabudowy określasz ogólnie parametry budynku/ów tj. rodzaj dachu, wysokość budynku, wymiary budynku, liczba kondygnacji, powierzchnie itp w przedziałach minimalna, projektowana oraz maksymalna
w zależności od urzędu mogą ci wydać warunki zabudowy
nie wiem czy urząd twój i urzędnik tak interpretuje budynek wolnostojący jednorodzinny czy np zespół budynków wolnostojących, to się niestety różni od widzimisię urzędasów więc dobrze żebyś odwiedził urząd i się zapytał osobiście
a warunki zabudowy sam zgłaszasz i wypełniasz wniosek, jest standardowy formularz i
Decyzja o WZ jest Ci potrzebna i to możliwie jak najszybciej. Jedna decyzja Ci wystarczy, bez różnicy czy chcesz tam postawić jeden, czy 10 budynków. Niestary trochę późno się obudziłeś z pytaniem i możesz się nie wyrobić z uzyskamiem decyzji, a
https://e-budownictwo.gunb.gov.pl/#wniosek_wz
potem od 2026 roku kiedy gminy będą chciały wprowadzić MPZP to muszą mieć obowiązkowo uchwalony plan ogólny
praktycznie chodzi o to, że gminy im bliżej końca tego terminu tym bardziej będą miały nóż na gardle aby