Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
Tylko, że to jest tak, że to kobiety nie mogą ich opuszczać xD by nie przeszkadzać mężczyznom.

@vealen0 I tak, i nie. W niektórych krajach muzułmańskich w knajpach czy na kąpieliskach są strefy rodzinne i męskie. W rodzinnych mogłem przebywać, bo byłem z żoną. Co więcej niekiedy przebywaliśmy w strefie męskiej, choć obsługa knajp proponowała nam rodzinną. I robili to raczej dla naszej wygody, a nie z tego powodu, że żona
  • Odpowiedz
bo tam jest aborcja, a u nas nie.

@WielkiNos: co prawda ukamienowanie to szybki sposób na aborcję, ale idzie za tym wysokie ryzyko powikłań, np. rozłupana czaszka ciężarnej.
  • Odpowiedz
@Plp_ tylko tam prawo jest bardziej restrykcyjne niż u nas. Jedynie w Turcji i Tunezji jest aborcja na życzenie, ale już widzę jak jest to dla widzimisię juleczek, a nie dlatego, że facet by wolał np. syna.
  • Odpowiedz
  • 1
@BenAli O fajnie dowiedzieć się dokładnych informacji.

nie ukrywam, że cytowane zdanie pod publiczkę wjechał jako hiperbola, w końcu to wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak jak napisałeś, nawet w krajach muzułmańskich nic nie jest zerojedynkowe, dodatkowo zależy na jakiego strażnika się trafi itp. Jednak tak jak zauważyłeś kobiety jednak mają troszkę gorzej, szczególnie lokalsi.

Bardziej podkreślałem głupotę juleczek z twittera :D
  • Odpowiedz
  • 4
Bardziej podkreślałem głupotę juleczek z twittera :D

@vealen0 Oczywiście. Nie wytrzymałyby 5 minut jako zwykłe muzułmanki w tamtejszej społeczności. Bo im się wydaje, że to jak są traktowane jako białe turystyki w Dubaju to standard.
  • Odpowiedz
że w krajach arabskich występują wydzielone strefy dla kobiet

@vealen0: dokładnie, szczególnie dla tych wszystkich prostytutek tam których praca jest rzekomo nielegalna xdxd
Kraje arabskie to XD dla integralności. Niesamowita kryminalność rodzin które są dorwane do koryta "królów", ukrywanie przestępców i dawanie im możliwości życia w luksusach itp
  • Odpowiedz
@vealen0

Tylko, że to jest tak, że to kobiety nie mogą ich opuszczać xD by nie przeszkadzać mężczyznom.

W sensie jak kobieta w kraju arabskim wejdzie sobie do strefy dla kobiet w autobusie czy na siłowni to ją tam zamykają i już nie może wyjść?
  • Odpowiedz
@vealen0: to nie jest tylko do durnych Julek zawężone niestety. W Hameryce na uczelniach są "safe spaces" tylko dla kolorowych, albo eventy tylko dla nich i w grobach za wentylator robią, tak szybko się obracając, prawdziwi bohaterowie, którzy walczyli o to, żeby czarni i biali w USA mogli się razem uczyć... A te głąby się z gett organizowanych włanym sumptem jeszcze się cieszą.
  • Odpowiedz
@vealen0: Ale fajnie byłoby znać kontekst tego wpisu. Podam przykład mojej żony, która w tamtym roku pracowała w Dubaju (promocja polskiej biżuterii). I mogę ci powtórzyć dokładnie to co napisała ta "Julka" z której się śmiejesz. Też cieszyła się z takich stref. Dubaj i miasta w Emiratach mają bardzo dużo siły roboczej sprowadzanej z pakistanu, bangladeszu i indii (i to nie są arabowie). Na porządku dziennym jest zaczepianie kobiet na
  • Odpowiedz
  • 1
@tomilipin: Dzięki, człowiek uczy się przez całe życie.

Dziwi mnie to, że będąc takim miłym nie wypunktowałeś miliona innych błędów, które u mnie się pojawiły. Braku wielkich liter na początku zdania, stylistyki z podwórka, zdań wielokrotnie złożonych z pogubioną koniunkcją czy chociażby mieszanie kontekstu lub zgubienie polskich znaków.

no cóż, korektor też czlowiek, ale jednak skoro zwraca uwage, to liczylem na poprawna korekte. szkoda
  • Odpowiedz