Wpis z mikrobloga

Nabyłem dzisiaj #garmin instinct 2 solar. Zrobiłem dwie jazdy testowe na #rower. Jedna to tylko do sklepu więc się nie liczy, ale druga to było około 35km. Z czego garmin pokazał, że przejechałem 43km! Zdecydowanie zawyżył bo nawigacja w rowerze dała wynik 35, kumpla telefon z odpaloną stravą który jechał ze mną pokazał też 35. Połączyłem zegarek z czujnikiem kadencji i prędkości rowerze i o ile kadencje pokazuje ok, to z km/h też się rozminął. Ktoś wie jak to naprawić? Zmiana satelitów, czy coś? #smartwatch
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pewnie masz ustawiony źle obwód koła. Też tak miałem, trzeba sobie najlepiej samemu zmierzyć średnicę koła z oponą i wyliczyć ze wzoru.
  • Odpowiedz
abyłem dzisiaj #garmin instinct 2 solar. Zrobiłem dwie jazdy testowe na #rower. Jedna to tylko do sklepu więc się nie liczy, ale druga to było około 35km. Z czego garmin pokazał, że przejechałem 43km! Zdecydowanie zawyżył bo nawigacja w rowerze dała wynik 35, kumpla telefon z odpaloną stravą który jechał ze mną pokazał też 35. Połączyłem zegarek z czujnikiem kadencji i prędkości rowerze i o ile kadencje
  • Odpowiedz