Wpis z mikrobloga

Cześć,

Z uczelni wysyłają mnie na konferencje naukową do Japonii w Kyoto. Ja zasadniczo nie jestem fanem podróżowania (pierwszy raz poza Europą), ale jak już mam bilet i hotel za darmo, to planuję pozwiedzać. Będę tam 2 tygodnie z czego 4 będę na konferencji.

Jako, że moja wiedza o Japonii kończy się na serii gier Yakuza i Persona to nie wiem za bardzo co zwiedzać. Na pewno chcę zobaczyć Akihabarę, gorące źródła w Kyoto, Kabukicho (podobno jest identycznie odwzorowane w Yakuzie).

Brałem pod uwagę jakiś wypad poza miasta by zrobić sobie cało-dniowe chodzenie, ale jak sprawidzłem jaka tam będzie temepratura to zmieniłem zdanie. Czy ktoś tutaj ma pomysł co tam jeszcze zwiedzać? Byłbym wdzięczny za każdą radę, zwłaszcza od osób, które tam były.

#japonia #podroze #podrozujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fillif: Osaka - Universal Studios
Tokyo - Teamlab Planets
Ichiran
Zamek w Osace
Kyoto - Bamboo forest i okolice
Shibuya Crossing + zarezerwować wejście na dach w
  • Odpowiedz
@sameowoce: Czterech polskich streamerów z twitcha było w ostatnich dniach w japonii i akurat z takiego automatu skorzystali więc oczywiście on istnieje, w piwnicy wśród różnych sexshopów.
  • Odpowiedz
@fillif: w Kioto z takich obowiązkowych pozycji do zobaczenia to Złoty Pawilon, Kiyomizu-dera, Fushimi Inari, Gion i Yasaka Jinja (tylko z samego rana, bo to są oblegane miejsca). Poza tym to np. zamek Nijo, Nishi Hongan-ji, Arashiyama (to jest akurat trochę tourist trap, ale można). Jak lubisz bazary i street food, to Nishiki Market. Pełno tego jest, same świątynie w Kioto to by można zwiedzać pół roku. Jak masz chwilę,
  • Odpowiedz
  • 0
@sameowoce: Oczywiście. Mam nadzieję, że nikt nie zauważy mnie jak będę robił zdjęcie (_ ) Chcecie też zdjęcie plakatów gdzie zabraniają wsadzać telefony pod spódniczki?

@kastrator2 Okej, brzmi sensownie. Jak mnie nie sparaliżuje temperatura to wszystko
  • Odpowiedz
Jest jeszcze Muzeum Ghibli, które jest w opór popularne, ale to dla fanów Mangi. I mocno wcześniej się trzeba zapisywać. Ja odpuściłem :D
  • Odpowiedz