Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki!

Mam pytanko, a w zasadzie prośbę o poradę:

Ogólnie jestem posiadaczem Xbox Series S, czyli najnowszej 9. generacji konsol gier wideo i z tej konsoli (jak przystało) korzystam.

Jednak Microsoft wyłączył technologię Kinect na dobre, przez najnowsza generacja Xboxów tzw. Series S/X nie obsługuje już tego kontrolera, a chciałbym sobie trochę pograć w gry ruchowe i poruszać się, jak za starych dobrych czasów 😜.

W tym celu kupiłem sobie na jednym z portali aukcyjnych konsolę Nintendo Wii U, ale kompletnie się na niej rozczarowałem. Jak uważacie, bo analizuje kilka scenariuszy i która opcja według was jest najlepsza, po tym co wyszukałem:

- Dokupienie PlayStation VR + PlayStation Camera + PlayStation Move do PS4 (które również posiadam) i zakup kilku gier sportowych/fitness na PS4 z obsługą technologii VR.

- Odkurzenie starego Xboxa 360 ze styrchu (który także posiadam) i dokupienie do niego Kinecta (starą wersję z X360) i dodatkowo zakup kilku gier na ten sensor.

- Zakup Xboxa One (pierwszej wersji) obsługującego Kinecta wraz z nim i min. Kinect Sports Rivals.

- Zakup PlayStation 3 (najlepiej starej wersji PAL, która umożliwiała min. wsteczną kompatybilność z PS2) z Playstation Move i starą wersją PlayStation Camera i gierek na Move'a.

Jak myślicie, która z tych opcji jest najlepsza? Może macie jakieś własne? Trochę nie ukrywam, że pisząc to czuję się jakbym cofał się w rozwoju (mam XSS i PS4, chce odkurzyć X360 albo kupić PS3), i nie wiem czy tylko według mnie (czy również Was) nie jest to krok do tyłu i cofanie się do przeszłości, która już była?

Poniekąd zastanawiam się też czy dałoby się może podratować jakimiś grami Wii U? Znacie może takie?

W miarę możliwości proszę serdecznie o odpowiedzi w całym temacie 😜.

Pozdrawiam,

mr_domban

#xbox #playstation #ps4 #psvr
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mr_domban: też stałem przed tym samym dylematem i powiem Ci szczerze, że jestem mega zawiedziony Kinectem z serii One. Kinect z 360 był dużo ciekawszy pod kątem gier. Tak, ten z One jest niby bardziej precyzyjny, ale gry są kiepskie: mało sportów. Stracone pieniądze, nie polecam. Mogę Ci nawet tanio odsprzedać taki zestaw :D, ale zdecydowanie polecam dokupienie do 360 (jeśli da się to jeszcze odpalić) paru gierek i kontrolera
  • Odpowiedz
@mr_domban:
Odpal tego X360.
Jak się nie uda to pomyśl o kupnie Oculus Quest 2 lub 3. PSVR ma kilka gier na krzyż, a bez mocnego kompa nie odpalisz ich więcej.
  • Odpowiedz
@mr_domban albo kinect na 360 (bo tam jest dużo gier a na "one" to bieda)

Albo oculus quest (wystarczy wersja 2 do dobrej zabawy ruchowej)

Moim zdaniem vr to dużo ciekawsza opcja niż kinect, ale ps vr jest taki sobie. Quest to chyba najsensowniejsza opcja.
  • Odpowiedz
@mr_domban: jak gry ruchowe to chyba tylko Nintendo. Ja dawno temu kupiłem Wii i to jeden z najlepszych zakupów ever, do dzisiaj czasami całą rodzinką gramy, bo mimo że grafika jak z epoki kamienia to grywalność jest przednia, właściwie wystarcza nam wii party i wii sport.
  • Odpowiedz