Wpis z mikrobloga

Składniki: 3 jaja, 3 plastry schabu, 6 szt suszonych pomidorów w zalewie, bułka tarta 1 jajo do panierki, sól i pieprz do smaku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, olej do smażenia. Przygotowanie: Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Schab rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie plastry. Solimy i pieprzymy z obu stron. Suszone pomidory siekamy drobno i mieszamy z ziołami prowansalskimi. Papkę pomidorową wykładamy na środek schabu i rozsmarowujemy. Kładziemy na to jajko i mocno owijamy je schabem. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na rumiano ze wszystkich stron. Smacznego!

#wielkanoc #jajka #jajkaboners
gosuvart - Składniki: 3 jaja, 3 plastry schabu, 6 szt suszonych pomidorów w zalewie, ...

źródło: comment_47Lh5VUexHRY0eenHtlQJqBqHZsRLSLc.jpg

Pobierz
  • 6