Aktywne Wpisy
Ciekawe czy ma BT i wifi
Morritz 0
Generalnie, jak to jest ze zmienianiem opon z letnich na zimowe lub vice versa w serwisach, ludzie przyjeżdżają z oponami w bagażniku i proszą o taką usługę, bo sami nie potrafią czy jak to wygląda?
#samochody #kiciochpyta
#samochody #kiciochpyta
Posiadam Toyota Prius III (2010r), 3 dni temu przejechałem nim 100km, wszystko bez zarzutu, samochód został wyłączony, następnego dnia rano kiedy go uruchomiłem i przejechałem może 100-200m i chciałem go wyłączyć przycisk POWER(start/stop) przestał reagować i nie chciał mi pozwolic na WYŁĄCZENIE samochodu - Przycisk kompletnie nie odpowiadal, nie paliła się w nim diodka podświetlająca. Samochodem normlanie mogłem zmienić bieg na D, N, R, włączyć Parking. Auto zachowywało się normlanie, tylko z tym że nie chciał się wyłączyć.
Zajechałem do domu i aby go wyłączyć musiałem wyjąć bezpieczenik dużej baterii hybrydowej. Po jej włożeniu auto jest jakby ,,zapalone", świecą się kontorolki deska rozdzielcza, lecz nie działa silnik, a przycisk POWER nie odpowiada - Nie działa jego kilkukrotne klikanie lub trzymanie przez 30sekund. Na przycisku też nie pali się wciąż kontrolka, co za tym idzie auta nie można wyłączyć, ani odpalić.
Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem?
#toyota #prius #mechanikasamochodowa
Jutro z przyciskiem podjade do mechanika od toyota (nie ASO) i sprawdze czy dobrze on działa.
Niestety Prius stoi jakies 25km od pierwszego warsztatu co się zajmuje typowo toyotami, a laweta