Wpis z mikrobloga

Manufaktura Kebap. Kolejny kraftowy kebab w Tarnowie. Ogólnie bez szału. Mięso dobre, mało warzyw i lawasz chyba nawet nie wylądował na grillu. Wielkosciowo w miarę ok jak za tą cene, ale mógł by być ciut większy. Normalna cena 25/27zl. Dziś był z lemoniadą i frytkami za 25, więc wynagrodziło to trochę 40 minut czekania
#tarnow #tarnowpiwo
bomba4 - Manufaktura Kebap. Kolejny kraftowy kebab w Tarnowie. Ogólnie bez szału. Mię...

źródło: temp_file7205083217707499341

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WstretnyOwsik: idąc ok 10 minut od rynku jedną ulicą, skręcając na chwilę w drugą, aktualnie jest 10 różnych kebabów po drodze.. zaznaczyłem na różowo, niech ktoś mnie poprawi, jeśli jakiś przegapiłem (idąc od Wałowej Krakowką, skręcajac w Szkotnik - plus doliczyłem WIlka rzut beretem od Szkotnika). PS. Zaliczyłem Kebab Inn już na mapie, bo niedługo otwarcie chyba ma być.
jatylkonapiwo - @WstretnyOwsik: idąc ok 10 minut od rynku jedną ulicą, skręcając na c...

źródło: kebap

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@0caffe kolejka. W sumie od wejścia do wyjścia minęła godzina. Za mną jak już zamówiłem to ustawiło się z 20 osób. Dziś był pierwszy dzień więc raczej normalne. Zwłaszcza, że mieli dobrą promkę na start
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Pesa_elf Pajda to franczyza więc możliwe, że to to samo. Ja nie jadłem tego bo nie chce mi się dał daleko iść xd. Ale słyszałem, że jest nawet ok.
Tak mniej więcej w środku wygląda ta manufaktura. Możliwe, że przez z-------l robili na szybko. W sumie ja dostałem swoje zamówienie w częściach. Najpierw napój, po 40 minutach kebs i po kolejnych 10 frytki
bomba4 - @Pesa_elf Pajda to franczyza więc możliwe, że to to samo. Ja nie jadłem tego...

źródło: temp_file4733407774821956794

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Pesa_elf nie. Z tych zaznaczonych to tylko Czarnego wilka nie próbowałem jeszcze. Ale jakby mapa pokazywała 100m w lewo, to można by zaznaczyć jeszcze 2 kebsy. Nie ma też efesa na rynku zaznaczonego i brakło miejsca na tego kebsa na początku lwowskiej
  • Odpowiedz
W Tarnowie próbowałem prawdopodobnie wszystko, oprócz nowo otwartej manufaktury. Zdecydowanie Czarny Wilk wyróżnia się na tle wszystkich innych kebabów i jednak moim zdaniem na spory plus. Wołowina nie każdemu może spasować ale jednak kurczak jest ich flagowcem i zdecydowanie go polecam. Hamsa, nie wiem czy jeszcze czynna ale w wołowinę jest/była dobra ale ktoś musi lubić dużo przypraw i przede wszystkim sporo kuminu.
  • Odpowiedz
@bomba4: Ta miejscówka to chyba jakaś nawiedzona jest. W ciągu ostatnich kilkunastu lat było tam tyle lokali usługowych i sklepów, a żaden nie może się utrzymać dłużej niż kilka miesięcy czy pół roku. Nie wiem czy pamiętasz, ale w 2023 bodajże dokładnie w tym samym miejscu był już kebab. Wytrzymali 3 tygodnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Co prawda nie był taki kraftowy i "ylegancki" jak obecna
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@DynPydro tak. Noor czy jakoś tak. Ale to chyba jest ten sam właściciel co pizzeri Felicia, przynajmniej tak mam oznaczone na rachunku w banku. I chyba ten sam co American Dream.

Tak pracują tam Polacy. Nie widziałem nikogo bardziej "opalonego"
  • Odpowiedz
@bomba4: No i się skusiłem, ale raczej nie wrócę... Jak za 28 zł to ten lawasz jest na 10 gryzów. Ogólnie bardzo smaczny, ale wydajesz 28 zł i dalej by trzeba coś zamówić żeby pojeść. Już bym wolał więcej zapłacić, ale żeby ta porcja była uczciwa.
U mnie lawasz też nie przypieczony... za dużo ludzi i pewnie nie trzymają długo. Już lepiej dołożyć i kupić sobie pizze w Fornax diavole
  • Odpowiedz