Wpis z mikrobloga

Streśćmy występ Bosaka w radiu zet:

1. za pisu nie było żadnego problemu. Żadnych nieprawidłowości.
2. ALE ZA TO PEŁO = ZŁO
3. Naszym pomysłem na mieszkania jest uporczywe pchanie kretyńskiego pomysłu zniesienia wymagań wobec deweloperów, dzięki czemu zamiast za 16k / metr na ursusie zapłacisz 15k / metr, ale Twój czynsz wzrośnie o 40%, bo będziesz miał blok z oknami jednoszybowymi docieplony 5cm listkiem styropianu, więc "oszczędność" oddasz w czynszu w kilka lat tops, a potem będziesz na minusie.

Tak więc wiecie, szanowni konfederaci. Wczoraj wasze boty dwoiły się i troiły w plusowaniu komentarzy wychwalających pod niebiosa tę partyjkę, nawet mieliśmy stosunek plusów do minusów 90:10 (co jest samo w sobie kretyństwem i strzałem w kolano, bo przecież każdy wie, że 90% wypopków nie popiera konfy, więc taki stosunek to efekt botowania ponad miarę).

A dziś wyszło to, co zwykle.

#mniejszypis #konfederacja #nieruchomosci #polityka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 147
Naszym pomysłem na mieszkania jest uporczywe pchanie kretyńskiego pomysłu zniesienia wymagań wobec deweloperów

@Yuri_Yslin: Z ich strony to raczej populizm pod ich wyborców. Jak ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o współczesnej ekonomii to wie, że to totalny absurd i deweloperom trzeba dociskać imadło a nie luzować wymagania.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: dziwne że skoro mówią tyle o popycie i podaży w kwestii nieruchomości, nie przyjdzie im do głowy wprowadzenie jakiegoś katastra od 5 mieszkania, że schłodzić popyt od inwestorów/rentierów...
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin:

zamiast za 16k / metr na ursusie zapłacisz 15k / metr, ale Twój czynsz wzrośnie o 40%, bo będziesz miał blok z oknami jednoszybowymi docieplony 5cm listkiem styropianu

Źródło?
  • Odpowiedz