Wpis z mikrobloga

Mirki pomóżcie, chcę kupić podstawowy #laptop lub #chromebook do grania w stare gry z lat 2005 - 2012. Widzę, że do 1000 złotych mogę mieć Windows 10 pro. Czy takie gry są się odpalić na chromebooku? Czy wszystkie #laptopy mają nadal miejce na CD? Wiem, że PC już nie mają.Nie krzyczcie w komentarzach, jestem już stary. Ostatni raz kupowałem laptopa 10 lat temu i jestem do tyłu
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy takie gry są się odpalić na chromebooku?

@Dzolo: zazwyczaj nie. To inny system operacyjny.

Czy wszystkie #laptopy mają nadal miejce na CD?

Zdecydowana większość nie. Pozostaje zakup zewnętrznego napędu, na USB.
  • Odpowiedz
  • 1
Polecam wyszukać kategorię "laptopy" na Pepperze. Po komentarzach i plusach zorientujesz się, z czym obecnie się je laptopy.

Komputer stacjonarny zawsze będzie lepszy, bo wiatraki ci nie hałasują przed tobą.

Jeśli chodzi o składanie PC, to polecam comiesięczną aktualizację listy Techliptona:
https://techlipton.pl/polecane-zestawy-komputerowe/
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gomjeden Mirku złoty jeszcze jedno pytanie jeśli mogę. Napęd zewnętrzny CD/DVD na USB szukać jakiejś konkretnej firmy? Jakiś Acer, Zenwire(?) czy czego czekać? Do 100 zł da radę? To było więcej niż jedno pytanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Dzolo: w zasadzie nie ma to większego znaczenia. Wybierz firmę, którą lubisz. Ja się nigdy nie zawiodłem na LG czy Lite-On. Do stówki spokojnie znajdziesz.
  • Odpowiedz