Wpis z mikrobloga

@Artok: czyli w sumie co to znaczy
Edit
Dobra ogarniam zostanie ten zje*bany układ z wyszukiwania z połączonymi ofertami. Jeszcze ostatnio myślałem, że to jedna z niewielu stron gdzie wyszukiwarka działa w miarę normalnie, porównywalnie do tych sprzed 15 lat gdzie rzeczywiście pokazuje ci to, czego się szuka
  • Odpowiedz
  • 48
@525tds do tego ten układ zwyczajnie nie działa - wchodzisz w jakaś ofertę, a w środku zupełnie inny przedmiot niż w wynikach wyszukiwania XD
  • Odpowiedz
@Artok: najgorsze jest to, że wpisujesz w wyszukiwarkę coś czego szukasz i obok to samo w incognito ... i masz 20 vs 60 ofert
  • Odpowiedz
@Pandillero: Te czasy nigdy nie odeszły. Wpisz cokolwiek w wyszukiwarkę to zobaczysz 5k ofert 3 tych samych modeli danego produktu, nawet zdjęć, ani opisu im się k---a nie chce zmieniać, tylko kopiują jeden od drugiego.
  • Odpowiedz
najgorsze jest to, że wpisujesz w wyszukiwarkę coś czego szukasz i obok to samo w incognito ... i masz 20 vs 60 ofert

@Szala: pamiętam jak na aliexpress było podobnie, jeśli chciałeś coś znaleźć, to tylko w incognito, po kilku latach to poprawili i teraz nie da się nic znaleźć ani będąc zalogowanym, ani w incognito
  • Odpowiedz
@allegro_pl: ale wasze wszystkie ostatnie zmiany z agregacjami po prostu nie działają. Wiem, że ciężko Wam to zaakceptować ale po prostu przepaliliście tysiące roboczogodzin na beznadziejne rzeczy.

Teraz jakiś PM to przepycha, żeby dopchnąć sukces zamiast zastanowić się czy jest to dobre dla użytkowników. Jest tylko dobre dla sklepów bo chcecie lepiej konkurować (według waszego zdania) z nadchodzącymi rzeczami typu marketplace od morele.
  • Odpowiedz
Jeszcze ostatnio myślałem, że to jedna z niewielu stron gdzie wyszukiwarka działa w miarę normalnie, porównywalnie do tych sprzed 15 lat gdzie rzeczywiście pokazuje ci to, czego się szuka

@525tds: to chyba nie korzystałeś z allegro jakoś od zeszłego roku
  • Odpowiedz
@525tds do tego ten układ zwyczajnie nie działa - wchodzisz w jakaś ofertę, a w środku zupełnie inny przedmiot niż w wynikach wyszukiwania XD

@CheSlaw: i jeszcze się okazuje, że 95% ofert w połączonej ofercie to podróbki. Zgłaszasz to to allegro, leci drugi tydzień a oni c---a robią, ale za to ci napiszą, że "sprzedawanie u nich podróbek jest niezgodne z regulaminem"
@Kryspin013 +9
Ej @allegro_pl, ale jako kupuję sobie suwmiarkę Mitutoyo oznaczoną jako Magazyn Allegro to dlatego kupuję z "Magazyn Allegro", bo spodziewam się dostać oryginalny produkt. Kupiłem więc, odebrałem, otwieram, jakoś kiepsko spasowana. Patrzę w neta na logo Mitutoyo, szukam oryginalnych opakowań i porównuję do produktu z magazynu
  • Odpowiedz
@Kryspin013: korzystałem, nie jest idealnie ale oczywiście wyszukuję wykorzystując operatorów () * oraz żeby odfiltrować syf -. Ale porównując do wyszukiwarki OLX, gdzie wpisuję "drzwi passat b5 lewe" pokazują mi się jakies ku*rwa rozruszniki do iveco lub aliexpress gdzie sortowanie w ogóle nie działa to ta wyszukiwarka z allegro jest (jeszcze) złotem
  • Odpowiedz