Wpis z mikrobloga

#odyn gruby znalazł pistolet w morzu ale już mu się nie chciało znów na bagiety czekać to wziął i w-----ł ( ͡° ͜ʖ ͡°) klikalny odcinek + wolny wieczór zamiast przesłuchania on to ma leb
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz-wlk Przecież zgubił, nie powiedział że wyrzucił ( ͡ ͜ʖ ͡) Nikt mu nic nie zrobi, zresztą ta była jedna wielka kupa złomu, szkoda paliwa i czasu saperów żeby jeździli po taki złom
  • Odpowiedz
@kikiton: Nie ma znaczenia, że "zgubił" - zgodnie z ustawą o rzeczach znalezionych ma obowiązek powiadomić o tym, że znalazł ;) To, że potem "zgubił" nie ma znaczenia, bo złoży na protokół informację w jakich okolicznościach to "zgubił" i tyle by było ze sprawy. A tak to chłop ma problem, bo życzliwych nie brakuje a Policja nie będzie wiedziała, czy może faktycznie zgubił, czy może przywłaszczył, kto wie ;) Na
  • Odpowiedz
@kikiton: Tu masz wycinek z przepisów. Ma obowiązek POWIADOMIĆ o znalezieniu i tyle. Jak zbubił, to na protokół zeznaje w jakich okolicznościach to nastąpiło i po sprawie, jest czysty. A argument "o złomie", to przypominam, że ostatnio jednego złomu całą noc pilnował Policjant. Pamiętasz odcinek? No to jak to w końcu jest, złomu nie pilnują? :)
mariusz-wlk - @kikiton: Tu masz wycinek z przepisów. Ma obowiązek POWIADOMIĆ o znalez...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
mordo ale to nie b--ń, z tego nie strzelisz, jak dam Ci 30 ton kapselkow to bedzie to czolg?!)

@Jezus_Choroszcz: Nie ma znaczenie w jakim jest teraz stanie, liczy się tylko to czy da się ją zbadać. Nikt broni do morza nie wrzuca, bo mu się znudziła. Być może ktoś kiedyś został z tego odstrzelony i nadal szukają gnata. Właśnie dlatego jest obowiązek zgłaszania wszelkich takich znalezisk.
  • Odpowiedz
@javelin: Największą karą będzie demonetyzacja odcinka, dlatego zgłosiłem do YT, że w materiale @20:23 "twórca" przyznaje się, że dokonał kradzieży. A to już jest propagowanie zachowań niezgodnych z prawem. Moja żona kiedyś pracowała w takiej sieciówce i mieli potrącane z premii za każde stwierdzone manko na sklepie, więc wiem, jak to BOLI ludzi, którzy pracują i mają odpowiedzialność finansową za braki towarowe. Dlatego pistolet bym odpuścił, ale działania
  • Odpowiedz