Wpis z mikrobloga

Gdy byłem młody i piękny to zawsze mnie smuciło, że trzymamy jakiś poradziecki złom i jeszcze w niego inwestujemy. Chciałem, byśmy kupili leopardy i nie marnowali kasy na stare czołgi.
I przez takich głupków jak ja to teraz nie moglibyśmy patrzeć, jak polskie czołgi biorą udział w ofensywie ukraińskiej na terenie rosji. Coś pięknego.
Polski sprzęt niszczący kacapskie wojska napawa dumą, niczym pierwsza poważna rozprawa mojej córki w roli adwokata (studiowała prawo). Dosłownie do niczego innego nie trzymamy wojska i sprzęt wojskowego..
#ukraina #wojna #wojskopolskie
Wysłanie ukraińcom tak dużej pomocy wojskowej to chyba jedyne, co dobrze zrobił rząd pisdzielców. Pewnie kaczka się zejszczała ze strachu, że będzie następna, ale efekt się liczy i ja na pewno go zapamiętam.
niegwynebleid - Gdy byłem młody i piękny to zawsze mnie smuciło, że trzymamy jakiś po...

źródło: 63d3a8717c4e4

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volodia: No przecież tłucze XD PT91 to wcale nie taki złom, dobrze dozbrojony, spoko pancerz i dobra armata, do tego sporo nowocześniejsze wyposażenie niż podstawa ruskiej armii czyli T72.

@niegwynebleid Od samego początku tez byłem zadowolony z przekazania tego sprzętu, który teraz robi to, do czego był trzymany. Zamiast opłacać jego utrzymanie, a docelowo płacić za rozebranie, sprzęcik spełnia swoją podstawową funkcję bijąc kacapów. Gdyby większość krajów oddała tyle
  • Odpowiedz
@januszkasprzykowski: czołgi ogólnie z czołgami niezbyt często walczą. Zdarza się, ale to rzadkość.
Na pewno ukry chwalą naszą wersję ichnijszego ERA gdyż w przeciwieństwie do cyrylicowych wynalazków jest ciasno upakowana, więc nie ma aż tylu słabych punktów. A przecież obecnie czołgi zbierają ogrom uderzeń kumulacyjnych z dronów.
  • Odpowiedz