Wpis z mikrobloga

Mirasy, pomóżcie mi w wybraniu samochodu. Szukam czegoś w okolicach 20-30 tyś PLN. Kilka lat temu kupowałem używany samochód ale obecnie nie mam pojęcia jakie są ceny aut i która oferta jest dobra (nieprzepłacona). Nie mam wielkich wymagań myślę że auto powinno być max 10 letnie zależy mi na dużym bagażniku (SUV lub Combi). Czy mogę was poprosić o porady jak się za to zabrać? Gdzie szukać czy nadal komisy samochodowe omijać szeroki łukiem? Z góry dzięki za pomoc w tej sprawie #samochody #auto #motoryzacja #autohandel #uzywane
marian-krzaklewski - Mirasy, pomóżcie mi w wybraniu samochodu. Szukam czegoś w okolic...

źródło: 1

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marian-krzaklewski: wchodzisz na otomoto i porównujesz ceny pod kątem modelu/wyposażenia rocznika i przebiegu i wszystko widzisz. Masz nawet wskaźnik czy cena jest w średniej czy powyżej.
Komisów zwyklych bym unikal jak ognia.
Natomiast używka kupiona w salonie często ma gwarancję - sprawdzają auta i sądzę ze gruza by nie wzięli - ale wiadomo będzie drożej
Powodzenia Miras
  • Odpowiedz
@marian-krzaklewski 20-30k albo 10letnie. Wybierz jedno. Ja się powoli rozglądam i jak bym miał coś budżetowego i w miarę świeżego kupić do 30k to chyba wybrał bym astrę J 1.4 turbo benzyna. Najlepszy stosunek jakości do ceny według mnie z tego co widzę. Roczniki około 2014 2015 jeszce do 30 tysięcy powinieneś znaleźć. Fajnie to w miarę jeździ i nie będzie problematyczne jak diesel a no i jest opcja gazu w
  • Odpowiedz
@marian-krzaklewski bez sensu nadwozie, kombi wiecej zmiesci i lepiej sie prezentuje. Jest lzejsze i mniej pali. No chyba ze suv ma jakis mega maly silnik, ale wtedy nie jedzie. Ja od siebie bym polecil volvo xc 70 coss country ok. 2003. Swietne auta, bardzo czesto w dobrym stanie blacharskim da sie wyrwac. Trzeba tylko zwracac uwage na skrzynie jesli to automat i zawieszenie
  • Odpowiedz
@marian-krzaklewski: SUV więcej pali bo jest cięższy, w większości droższy w użytkowaniu, serwisie i naprawie. Jak zalezy Ci na oszczędnym użytkowaniu, a chyba Ci zależy bo kwota na auto nie za duża, to patrz tylko przez pryzmat użytkowy, a reszta na 2 plan. Ważne żeby takie auto było w dobrym stanie, tanie w naprawach i na ile się da niezawodne. O prestiżu w tych pieniądzach zapomnij, chyba że chcesz żeby
  • Odpowiedz
@sopelowski: Na u----i w salonie też trzeba patrzeć, duża część to auta zmęczone po flocie. W moim mieście większość salonów ma właśnie takie auta, lecz jeden się wyłamał i bierze co leci byle jakoś wyglądało. Kiedyś chciałem u nich zamienić auto to moje sprawdzili w pięć minut i byli gotowi do odkupu (nawet nie sprawdzili historii) a to które chciałem wziąć, oznaczone jako bezwypadkowe miało poważną szkodę na podwoziu, łącznie
  • Odpowiedz
@marian-krzaklewski po prostu jak ci się diesel zacznie psuć to dużo większe koszty są niż benzyniaki bo więcej ma ekologii i różnych innych dupereli. No i diesle to specyficzne silniki, które mogą nawet sprawiać problemy gdy będziesz robił na przykład tylko któtkie dystanse tym autem
  • Odpowiedz
@marian-krzaklewski: Z takim nickiem tylko mercedes: ,, Wynosiła ona 40 tysięcy zł. Są to pieniądze, wyjaśniał lider AWS, uzyskane ze sprzedaży mercedesa – nagrody za tytuł “Człowieka Roku 1997” przyznanej mu przez tygodnik “Wprost”. Ford C-max lub jak dołożysz Ford S-max tak na szybko ma wiele + i może nie będzie zajechany jak jakieś a6 w kombi czy e-klasa w kombi, bo premium są fajne dzień po zakupie jak jeszcze
  • Odpowiedz