Aktywne Wpisy

beconase +744
źródło: GxTLYkCXIAAxQla
Pobierz
smuteczek2000s +63
Siemka,
co tam u Was?
U mnie wszystko dobrze.
PS. Wydałam książkę i się cieszę. Poszły już do zainteresowanych.
co tam u Was?
U mnie wszystko dobrze.
PS. Wydałam książkę i się cieszę. Poszły już do zainteresowanych.
źródło: temp_file8737372411375079654
Pobierz

![Dziewczyny, 12 letnie, uważają ze ONLYFANS to alternatywa względem pracy [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/8bc6c9a669e7152b628112593eb436258572843d0b16bc0284013118f71d086a,q80.jpg)

Jakie to jest żenujące.
Te po boomerskie paździerze w wielkich plytach i te Januszexy co, po swoich starych wyceniają je na jakieś kosmiczne kwoty,
a w takich mieszkaniach..... jedyny remont jaki miał miejsce to tapetowanie, kasetony na sufit i wymiana mebli, bo przecież jakby ktos mial stare prl-ow 50-letnie metalowe futryny wymieniać to by się zesrlai że za drogo, I za ciężko, no i po co, lepiej 10-ąty raz przemalowac.
A za niewymiane instalacji elektrycznej powinni ich prądem yebać...
wymiana? a na co to komu, przecież są przedluzacze, kij ze te dwuzylowe aluminiowe instalacje juz popalone bo babcia wszedzie przedluzacze ciagla od lat 70' a mieszkanie ma dwa gniazdka na pokój.
Januszexy, ogarnijcie się z tymi oczekiwaniami w wielkiej płycie. Przypominam że w niektórych przypadkach nawet plyty indukcyjnej nie zrobisz, bo pion elektryczny to aluminium nie wymieniane od powstania bloku, bo kurde ważniejsze jest żeby blok ładnie wyglądał i był styropianem oklejony, a nie po prostu bezpieczny i dostosowany do dzisiaj.
Już wiele razy na wykopie słyszałem wychwalanie jaka to wielka płyta jest fajna i lepsza od nowego xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@pp93: xD po co ci samochód, jak możesz mieć rower.
@pp93: op po prostu w-------y na bandę niepełnosprawnych umysłowo, którzy kupują taki syf za taką cenę.
Aluminium samo w sobie nie jest złe, jest 4x tańsze niż miedź a na dużych przekrojach (powyżej 6-10 mm^2) nie sprawia żadnych problemów. Wiele instalacji przemysłowych i przyłączy robi się na aluminium. W moim bloku mamy 4x25 ALU w pionie i jest to jak najbardziej ok. Cały trik polega na tym że blok ma określoną
@PfefferWerfer: jak tam musi gość wymieniać całą TB, poza tym musi skuć i podtynkowo lecieć przez korytarz i ma być według warunków wszystko uzupełnione odrazu pod kolory takie jakie były. To nie jest tylko wymiana kabla, ja tam biorę na siebie