Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kniew ja jestem prawakiem, ale się wypowiem, bo mam bliską koleżankę która pracuje w instytucji kulturalnej (muzeum) i jest bardzo przesiąknięta ideałami lewicowymi.
otóż ona wierzy w to wszystko. że to są biedni ludzie którzy pokonują na piechotę 1000 km w poszukiwaniu lepszego losu, że są tam te wszystkie matki które rodzą na granicy i którym straż graniczna daje do jedzenia kanapki z tłuczonym szkłem. serio.

A poza tym wydaje mi
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: dzięki za odp. ja kompletnie nie mówię o zakazie migracji, a o zakazie nielegalnej migracji. to olbrzymia różnica.. w polsce mamy wielu emigrantów z przeróżnych krajów którzy przybyli legalnie, otrzymali wizę i pozwolenie na pracę. PRACUJĄ. w tej kwestii nie ma problemu. i myślę że oni również dobrze czują się w naszym kraju. Więc takie podejście jest jak najbardziej logiczne.

z pisem to masz na myśli te lewe wizy
  • Odpowiedz
  • 4
otóż ona wierzy w to wszystko. że to są biedni ludzie którzy pokonują na piechotę 1000 km w poszukiwaniu lepszego losu, że są tam te wszystkie matki które rodzą na granicy i którym straż graniczna daje do jedzenia kanapki z tłuczonym szkłem. serio

@PotwornyKogut: czyli propaganda potrafi zdziałać cuda, nawet wyłączyć myślenie.
  • Odpowiedz
@kniew: Odpowiadam: sekciarstwo. Wszytko co powie guru, partia, organ rządzący to swiętosc. Historia panstw zachodnich wyrazona w dokładnych liczbach Eurostatu wskazuje ze nie ma ZADNYCH plusów przyjmowania polityki unii ws. uchodzców, ba, są wyłącznie minusy, które sa juz jawne i ludzie z zachodu spamują tym a miło ale juz jest za pozno. Wykształceni, usmiechnieci wyborcy zostani połechtani przez Donka i jego watachę i dzis łykają wszystko jak leci. Nie szukaj
  • Odpowiedz
dzięki za odp. ja kompletnie nie mówię o zakazie migracji, a o zakazie nielegalnej migracji

@kniew: Tyle że problem jest trochę inny. Jesteśmy w zorganizowany sposób zalewani migrantami, i to z takiej puli jakiej najmniej byśmy chcieli.

Migracja sama w sobie nie jest zła. Działania takie jakie mają miejsce aktualnie są absolutnie nielogiczne i na niekorzyść państw do których płyną pontony - a skoro tak jest to ktoś na tym
  • Odpowiedz
  • 1
@assninja: patrzenie "poza" jest bardzo istotne bo wtedy można dostrzec że ta pozorna "troska" jest tylko zapalnikiem do znacznie poważniejszych problemów.
  • Odpowiedz
@Leszcz_Bagienny: nikt nie popiera zabijania dzieci, tak absurdalne tezy mógł wymyśleć tylko ktoś kto stawia znak równości między kilkudniowym zarodkiem a dzieckiem.

A jednocześnie ci "obrońcy dzieci" z pisfederacji nie mają problemu z tym żeby zabić dorosłe kobiety w imię tej durnej wiary
  • Odpowiedz
@Kryspin013: dzięki za odp. ja kompletnie nie mówię o zakazie migracji, a o zakazie nielegalnej migracji. to olbrzymia różnica.. w polsce mamy wielu emigrantów z przeróżnych krajów którzy przybyli legalnie, otrzymali wizę i pozwolenie na pracę. PRACUJĄ. w tej kwestii nie ma problemu. i myślę że oni również dobrze czują się w naszym kraju. Więc takie podejście jest jak najbardziej logiczne.

z pisem to masz na myśli te lewe wizy które sprzedawali?
  • Odpowiedz
przecież przepisy aborcyjne są obecnie bardzo dobre, dopuszczają aborcję w szczególnych przypadkach

@fammeeboy: możesz dzisiaj odwiedzić na cmentarzu kobiety które są ofiarami tych bardzo dobrych przepisów. Jestem pewien że w newsach znajdziesz które to cmentarze.

jesteś na tyle
  • Odpowiedz