Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +191
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +307
Jaca dobrze zrobił, że udostępnił ryje tych bandytów w mundurach
#famemma
Macie film od Stanowskiego - on sam był ofiarą spoofingu, a on nawet nie wiedział, że ktoś coś takiego odwalił, nikt mu nie wbijał na chatę, nikt go nie zatrzymywał w kajdankach i przede wszystkim - nikt mu nie zakazywał nagrywać w jego własnym domu. To ostatnie to jest zwykła bandyterka i tacy "policjanci" powinni od razu dostać kopa z policji
@BadBoyIndygo: domyślnie możesz nagrywać wszystko i wszystkich, nie możesz tylko upubliczniać wizerunku. Ale jest coś takiego jak wyjątek dziennikarski i np. w przypadkach, gdy policja łamie prawo, to sąd nic ci nie zrobi za udostępnienie wizerunku takiego "policjanta"
@marv0oo: bo był jego głos i numer i musieli to sprawdzić, co oni mieli go #!$%@? po głowie głaskać i ''michaś'' prosze pomóż nam?
@panDario: możesz pójść do sądu. Pewnie wygrasz, ale nic nie ugrasz. Dlatego policję powinni zawsze karać maksymalną możliwą karą za dane przewinienie. Masz mundur to masz być odpowiedzialny i tyle
@BadBoyIndygo: no i pudło, nie był użyty z jego telefonu, tylko podawał się za jego telefon przy użyciu zewnętrznej aplikacji. Pies może to sprawdzić porównując bilingi, ale widocznie ktoś był zbyt narwany by czekać.
A potem jak ktoś podając się za jego numer dzwonił, ze w szpitalu jest bomba, to Stanowski przez bardzo długo nawet o tym nie wiedział. Czyli policja się nauczyła, że to nie musiał być on. Ale jak widać, u psów występuje regres inteligencji
Zagrożenie bombowe w ruchu powietrznym to nie jest proceder okradania piwnic z konfitur, tylko atak na infrastrukture i reakcja służb była odpowiednia, a nawet łagodna. Podczas interwencji należy wykonywać polecenia funkcjonariusza i nie utrudniać czynności.
@BadBoyIndygo: nie była odpowiednia, bo bez absolutnie żadnego powodu gnębią niewinnego człowieka, ba - gnębią OFIARĘ.
Gdzie mamy 2024 rok, nie 1824. Z bilingów od razu by wyszło, że to nie on.
@marv0oo: ale nekromanta murański to chyba prowadził live na instragramie z tego co pamiętam, fakt nagrywać można ale udostępniać raczej nie