Wpis z mikrobloga

Właśnie wróciłem z mojego trzeciego pobytu w #turcja
Do tej pory dwa razy byłem na Riwierze: raz, dawno temu z nieistniejącą już Triadą na 7+7 i dwa lata temu już z dzieciakami.
W tym roku pierwszy raz pojechaliśmy nad Morze Egejskie i jestem zachwycony. Dużo więcej zieleni, klimat bardziej śródziemnomorski, coś jak w Grecji lub Chorwacji. Spokojniej. Byliśmy w okolicach Didim, goście e hotelu głównie Turcy i Angole, ale najważniejsze, że nie było ruskich zwierząt! Sprzedawcy na bazarach nie są rozpuszczeni przez tę hołotę ze wschodu, przez co ceny są niższe niż na Riwierze.
Pytanie do tych co byli na Riwierze w tym roku: ruskich dalej mnogo, czy wojna jednak dała im popalić i było ich mniej niz zwykle?
Najbliższe lata mamy zamiar poświęcić na zwiedzanie Europy, ale kiedyś do Turcji pewnie zawitamy, wiem jednak że w okolice Alanii już nie wrócimy.
Ogólnie polecanko.
#podroze #turystyka #wakacje
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skalar_neonka: Ja nie lubię Antalyi, Alanyi itd ogólnie, klimat nie ten. Egejskie zdecydowanie na plus. Kiedyś jedź nad morze czarne, szczególnie tak od Giresun na wschód jak Artvin, Rize najbardziej polecam - widoki nie z tej ziemi.
@DerMitteleuropaer
  • Odpowiedz