Wpis z mikrobloga

Siema, mam pytanie czy macbooki air na m1 z 2020 roku się grzeją? Czy lepiej za tę kwotę (1500zł/1800zł używka ofc) kupić jakiegoś pro z 2019 roku który ma wiatrak?

Ktoś doradzi?
Głównie pod pisanie pracy magisterskiej, netflix, excel etc.

#macbook #laptopy
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cherrz: rozumiem, no szukam właśnie na razie w tych cenach, na olx są z korpo m1/16GB po 2900 ale to za duży budżet, do 2k jest może być ciężko bo aż się zdziwiłem że ten model z 2020 trzyma cenę dalej XD, a liczyłem ze za 1500 to lekko ustrzeli go
  • Odpowiedz
@Richtig_Piwosz: oczywiście że intele się grzeją, nie za tę cenę niestety (według mnie masz spoko ceny ale dla mnie to kompletnie nie opłacalne, to już wole thinkpada na windowsie :D) według mnie intelowskie maki to g---o i nigdy więcej nie kupię

te modele z touchbarem które puściłeś z 2019/2018 grzeją się jak p----------e przy zwykłym korzystaniu (na pewno 13 cali)
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Jeszcze do całkiem niedawna wyznawcy Apple zachwycali się niemal każdym makiem tocząc "wojnę" z pecetowcami. Maki są pozbawione wad, są super i w ogóle wyprzedzają o lata świetlne konkurencję.
Dopiero pojawienie się modeli z procesorami M1 jakieś +3 lata temu. Sprawiło, że "nagle" maki na intelu zaczęły się grzać, że to ślepa uliczka, i wydane cebuliony w błoto.

Jedną kwestią jest wykopowe lobby wmawiające, że jak nie kupisz z procesorem M1/M2/M3 to albo jesteś biedak albo świadomie się krzywdzisz. Inną IMHO zasadniczą, to w jakim środowisku pracowały i co zassały do środka przez kolejne lata
Richtig_Piwosz - @PiersiowkaPelnaZiol: 
Jeszcze do całkiem niedawna wyznawcy Apple za...

źródło: Brakuje tylko łoniaków 1

Pobierz
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Nie trzeba mieszkać w obsranym chlewie by doprowadzić do sytuacji, że wiatrak cały czas mieli tym samym ciepłym / gorącym powietrzem. Bo nie może się ono wydostać na zewnątrz.
Od kiedy laptopy nie kosztują tyle co samochód, to przestaliśmy się z nimi obchodzić jak z jakiem. Normą stało się trzymanie sprzętu na nogach, kocu czy pościeli. I mimo, że maki są dość "hermetyczne", nie mają na spodzie perforacji bezpośrednio
Nie trzeba mieszkać w obsranym chlewie by dop...

źródło: Brakuje tylko łoniaków 3

Pobierz
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Na tym zdjęciu jest ten sam mac, co na powyższych zdjęciach. I mimo, że definitywnie skończyłem z serwisowaniem, to czasem ktoś się wprosi. Powołując się na znajomości lub ci cwańsi wrabiają wspólnego znajomego ;]
I choć będzie pracował z temperaturami jak w dniu zakupu. To wykopowe lobby wzajemnego fapowania do M1 i tak powie, że się grzeje, bo jest na intelu.

A tu znajdziesz mój pełnoletni (pierwszy prywatny) laptop. Który mimo bezwzględnego katowania i doprowadzania niemal do wrzenia. Nigdy nie dostąpił luksusu wymiany pasty. Jeszcze dwa miesiące temu ponownie ratował
Na tym zdjęciu jest ten sam mac, co na powyżs...

źródło: MacBookPro15

Pobierz
  • Odpowiedz