@magiol no nie kupujesz oni sobie cieszą mordy że na kalkulatorku cena rośnie a że nie sprzedadzą no to trudno xD wiem logika Januszy biznesu w Polsce jest ich super mocną stroną ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@magiol: Wystarczy mieć partnerkę która jest ogarnięta życiowo i też kreci w okolicach 10k brutto. Mając wspólnie 20k miesięcznie bez problemu brakującą część zakredryuje nam bank
@CH3j wystarczy mieć bogatych rodziców po których odziedziczysz kamienice po wujku który był żydem prawda?
Niestety wielu z tagu #kredythipoteczny #nieruchomosci nie zdaje sobie sprawy z realnych zarobków przeciętnych obywateli na etacie, nawet w największych miastach w Polsce często pensje na poziomie kierowniczym są w granicach 7k brutto
Mając 10k brutto stać cię na wynajem ze 4k ale już na kredyt z ratą 3k nie xD
@magiol: Przeanalizujmy. 10k brutto to 7k netto. Rata 3k i zostaje Ci 4k na zycie.
W zaleznosci od miasta koszty stale moga byc rozne. Ale mysle ze 1,5k miesiecznie za czynsz, oplaty, jakies abonamenty itp to jest osiagalne. (w sumie jak sie zastanowie to ja tyle mam a mieszkam w mieszcie 160k mieszkancow a nie
@gorzki99 a jednak na zycie przy wynajmowaniu za 4k stać ( ͡º͜ʖ͡º)
Czyli jednak jedyną szansą dla ROBAKA z zarobkami 10-11k brutto (wiekszosc polakow nie ma nawet 7k) pozostaje tylko liczyć na dopłate od państwa bo mimo tego ze nie popiera tego programu to bez niego nie ma szansy na normalny kredyt w obecnych czasach, wiec trzeba popierac rozdawnictwo jesli chcesz otrzymac hipoteke co za
Czyli jednak jedyną szansą dla ROBAKA z zarobkami 10-11k brutto (wiekszosc polakow nie ma nawet 7k) pozostaje tylko liczyć na dopłate od państwa bo mimo tego ze nie popiera tego programu to bez niego nie ma szansy na normalny kredyt w obecnych czasach, wiec trzeba popierac rozdawnictwo jesli chcesz otrzymac hipoteke co za kraj ( ͡º͜ʖ͡º)
@gorzki99 to luźna dywagacja, dziwi mnie oburzenie wykopków że ludzie liczą na te programy rządowe, tak wiem wiem że jak wejdą to ceny wystrzelą to the moon, ale kiedy zrozumiecie że obecnie przeciętnego etatowca nie stać na kredyt o wartosci 400-450k xD bo go nie dostanie xD
@gorzki99 sprawdzałem wedle kalkulatorów w 4 najwiekszych bankach przy minimalnym wkładzie własnym (10-20% bo wiekszosc polakow nie ma wiekszego) to kredyt na poziomie 450k przy zarobkach 10k brutto na 30 lat był nie osiągalny po za 1 bankiem PKO SA, wiekszosc kalkulatorów oscylowała w granicach 370-400k
@magiol: Jesli moge cos poradzic (tak wiem - ja kredyt bralem 10 lat temu wiec moglo sie pozmieniac) olej kalkulatory.
Za moich czasow doradca finansowy byl za free. Praktycznie zrobil za mnie cala robote i grosza nie skasowal (zdaje se sprawe ze dostal prowizje od banku :P)
Ale zrobil swoja robote rewelacyjnie. I doradzil to samo co kumpel. I dzieki temu mialem wyjebongo na st00pki. jakbym zrobil tak jak chcialem
#korsir #odyn @Korsir serduszkujesz komentarz, w którym ktoś wychwycił jak SAM NAGRAŁEŚ I WRZUCIŁEŚ W INTERNET twoją dziewczynę, a potem zgłaszasz posty jak ktoś to wrzuci tutaj? Na youtube już i tak widziało ją jakieś 30 tysięcy osób. Życzę ci żeby ci zabrali monetyzację
A wy sie dziwicie że pooorlaki czekają na jakieś programy socjalne xD
Mając 10k brutto stać cię na wynajem ze 4k ale już na kredyt z ratą 3k nie xD
#kredythipoteczny
Mając wspólnie 20k miesięcznie bez problemu brakującą część zakredryuje nam bank
Niestety wielu z tagu #kredythipoteczny #nieruchomosci nie zdaje sobie sprawy z realnych zarobków przeciętnych obywateli na etacie, nawet w największych miastach w Polsce często pensje na poziomie kierowniczym są w granicach 7k brutto
@magiol: Przeanalizujmy. 10k brutto to 7k netto.
Rata 3k i zostaje Ci 4k na zycie.
W zaleznosci od miasta koszty stale moga byc rozne. Ale mysle ze 1,5k miesiecznie za czynsz, oplaty, jakies abonamenty itp to jest osiagalne. (w sumie jak sie zastanowie to ja tyle mam a mieszkam w mieszcie 160k mieszkancow a nie
Czyli jednak jedyną szansą dla ROBAKA z zarobkami 10-11k brutto (wiekszosc polakow nie ma nawet 7k) pozostaje tylko liczyć na dopłate od państwa bo mimo tego ze nie popiera tego programu to bez niego nie ma szansy na normalny kredyt w obecnych czasach, wiec trzeba popierac rozdawnictwo jesli chcesz otrzymac hipoteke co za
@magiol: Z wynajmowaniem mniejszy problem. NIe zaplacisz to wylotka i po temacie.
Jak nie splacasz kredytu to wiecej z tym zachodu.
Jak wynajmujesz to placisz co miesiac. Jak masz kredyt to bank musi jakos sciagnac z Ciebie zobowiazania.
@magiol: Nie do konca.
Mozzesz odlozyc i miec
Za moich czasow doradca finansowy byl za free. Praktycznie zrobil za mnie cala robote i grosza nie skasowal (zdaje se sprawe ze dostal prowizje od banku :P)
Ale zrobil swoja robote rewelacyjnie. I doradzil to samo co kumpel. I dzieki temu mialem wyjebongo na st00pki. jakbym zrobil tak jak chcialem
Może tylko przypomnę, ale połowa witaminek w Polsce jest nieaktywna zawodowo. A mediana zarobków to jakieś 4200pln netto.
Także hehe.