Wpis z mikrobloga

Podaj przykłady traktowania nas przez Ukraińców jak „brudną szmatę”. Białoruś na nas naciska? Jedynie czym może to trzymając swoich obywateli z polskimi korzeniami w więzieniu ale jak myślisz dlaczego mamy tylko jedno przejście czynne z Białorusią? I kto na tym najbardziej traci?
  • Odpowiedz
@miku555:

1, Zgadzam się, granica z Białorusią powinna być zamknięta po pierwszej zabawie z imigrantami, żeby przypiłować Łukaszenkę
2. Zgadzam się, Ukraina jest na naszej łasce i powinniśmy realizować nasze cele. Wystarczyłoby opóźniać dostawy
3. Rosja nas nie prowokuje w Kaliningradzie tak jak Białorusini. Powinniśmy robić manewry dookoła Kaliningradu czy ewentualnie przekonać Litwę do totalnej blokady obwodu

Aczkolwiek moim zdaniem i tak dobrze nam idzie w polityce międzynarodowej ( ͡
  • Odpowiedz
@theOstry: Mądrze to by było jakby Polska naciskała na Rosję.

A jest tak, że oni absolutnie niczego się nie boją ze strony Polski - doskonale wiedzą, że jesteśmy zesrani i nic im z naszej strony nie grozi, nawet jak w ich programach propagandowych codziennie będą gadać o nuklearnej anihilacji Warszawy.

Nawet nie problem w tym zesraniu, tylko w tym, że Rosja (i właściwie cały świat) doskonale o nim wie -
  • Odpowiedz
@miku555: do tego co piszesz potrzebne jest suwerenne myślenie o jasno określone cele. U nas zamiast tego masz kolejne akty poddańczego służalstwa i bezrefleksyjne ufanie, że wielki brat ten czy inny przecież nie chce naszej zguby.
  • Odpowiedz
@miku555: Do tego potrzeba polityków z poczuciem patriotyzmu. My tymczasem od lewa do prawa mamy bandę populistów, których jedynym problemem jest co gadać a o czym milczeć żeby przyspawać dupę do stołka.
  • Odpowiedz
  • 4
@Zydomasoneria No ja pamiętam np. jak Zełeński nazwał nas na forum ONZ aktorami w rosyjskim teatrze bo rolnicy u nas protestowali. Po rozmiarze pomocy który od nas dostali ja osobiście poczułem się jak opluta szmata.
  • Odpowiedz
@miku555: Masz rację. A jak ktoś poniżej biedroni o onucach, to niech sobie poczyta Polska na wojnie - Zbigniew Parafianowicz. Zobaczy jak ten polityczny p--------k wygląda od środka. I mówię tu o wszystkich aktorach polskiej sceny politycznej. Oni się nadają świnie pasać, a nie politykę robić.
  • Odpowiedz
Białoruś naciska na nas,

@miku555: nie wiem jak na was naciska kartoflany, ale na Polskę żadnych nacisków nie wywiera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zydomasoneria trollem jesteś czy pod kamieniem spałeś ostatnie dwa lata? Ukraina na nas ciągle sra:
* przewodów
* ekshumacje Wołyń
* oszustwa/kradzież na wszystkim co im dajemy
* oskarżenie nas na współprace z Rosją
Itd. Itd.
  • Odpowiedz