Wpis z mikrobloga

Jeżeli Julka dzisiaj wygra, powiedzą, że jej rywal/ka "to na pewno nie mężczyzna, skoro go pokonała".
Jeżeli Julka dzisiaj przegra i stwierdzi, że pozastałe zawodniczki miały rację i ona też czuła, że nie biła się z kobietą, wyzwą ją od pro-rosyjskich pro-putinowskich.
Tak przepowiadam.

Chcę przeprosić Wykopki. Nabrałam się przez chwilę na to, że na #hejto jest "lepszy poziom", a jest bardzo źle. Swoje schronienie znalazła tam kwintesencja spod spermiarskich wykopowych tagów, często pod tym samym nickiem, ale o poglądach lewicowych.

Pamiętacie ten mem "hey man leave her alone"? Jest to niesamowite, z jaką zaciekłością i do upadłego bronią tam tych zawodniczek z chromosomem Y.

Mam nadzieję, że jestem w błędzie, ale myślę, że za tym stoi ta sama propaganda, która stała za ceremonią otwarcia igrzysk, i która swój zarodek ma o wiele głębiej; po prostu sięga już tutaj, do głów młodych Polaków. Mam nadzieję, że się mylę, ale to może być tylko początek jej rozwoju, bo klimat polityczny w sieci jest często skrajnie lewicowy, tak np. wygląda to teraz w Stanach: https://www.reddit.com/r/olympics/s/P0BkJWaYwl (popatrzcie na komentarze). Trafia to zwłaszcza w nas kobiety, bo łatwiej nami manipulować celując w naszą empatię jak np. to zdjęcie martwego dziecka na plaży, które krążyło wszędzie, gdy imigranci zaczęli masowo napływać do Europy, mimo że to byli praktycznie sami mężczyźni, albo mówienie, że należy bronić tych pięściarek, bo "krzywdę można wyrządzić szybko", całkowicie pomijając (chociażby potencjalną) krzywdę wyrządzaną wszystkim tym dziewczynom, które po zajściu tak daleko nie miały szansy na uczciwą walkę o medal. Ten drugi przykład to akurat cytat gościa z hejto. Oprócz kobiet, ta propaganda trafia dobrze do słabych mężczyzn, bo potrzebują podobać się kobietom i dostosowują się do ich przekonań, aby mieć zagwarantowanego partnera seksualnego. Trudniej jest być mężczyzną, którego nie obchodzi, że kogoś przez przypadek obrazi, i który nie musi się płaszczyć i kłamać o swoich poglądach, żeby dziewczyna go polubiła.

Mężczyźni, którzy czują się/są przegrywami, wpadają w tę pułapkę psychiczną.
Rozmowa z nimi jest często bezsensowna, bo nie działają oni na podstawie logiki, więc nie odnoszą się do faktów. Nie ma sensu próbować przekonywać kogokolwiek za pomocą prawdziwych argumentów, ponieważ to, w co wierzą, bardziej przypomina wiarę religijną bazującą na samopostrzeganej sprawiedliwości i cnocie. Prawdopodobnie otaczają się słabymi mężczyznami i kobietami, którzy i które podzielają te same poglądy. Jest dla nich zbyt szokujące, aby kiedykolwiek dojść do wniosku, że ich światopogląd jest niepoprawny. O ile można powiedzieć tak o wielu ludziach utwierdzonych w swoich przekonaniach, to normalne jest, że po przedstawieniu faktów ludzie są w stanie zmienić natychmiast swoje zdanie. Oni nigdy by tego nie zrobili.

Pewien znany matematyk (#pdk) napisał kiedyś, że lewicowcy nie mogą prawdziwie zbuntować się przeciwko współczesnemu światu, ponieważ ich potrzeba konformizmu jest zbyt wielka: „Nadmiernie uspołeczniony człowiek trzymany jest na psychologicznej smyczy i spędza życie, poruszając się po torach, które wyznaczyło mu społeczeństwo”.
Muszą się dostosować, bo są słabi. Muszą dostosować się do grupy wewnętrznej, aby czuć się bezpiecznie, i nie mogą wyrażać opinii, które są kontrowersyjne lub sprzeczne z ideologią grupy wewnętrznej.
Wierzę, że ta forma lewicowości została wpojona tym ludziom przez media i wpływowe siły, których nawet nie jesteśmy w stanie zrozumieć. Tak jak wpojono ideologię rewolucji komunistycznej, która spodobała się tym samym ludziom. W Wielkiej Brytanii możemy teraz zobaczyć końcowy wynik: ludzie trafiają do więzienia za udostępnianie postów, a to przecież prawdziwy f-----m z tendencjami komunistycznymi. Obawiam, że taki sam wynik będzie też w większości UE.

To, co dzieje się w Wielkiej Brytanii jest absolutnie straszne. Może kiedyś moje poglądy staną się przestępcze, a jeśli się nimi podzielę, pewnego dnia będę miała kłopoty.

Już doszło już do tego, że nie ma sensu dyskutować z drugą stroną; nawet jeśli możesz mieć obiektywną rację co do faktów, to nie ma znaczenia. Dlatego demokracja ostatecznie zawiedzie i ostatecznie zawodzi.

Obym się myliła.

#przemyslenia #polityka #bekazlewactwa #paryz2024 #o----------------l
Chakvi - Jeżeli Julka dzisiaj wygra, powiedzą, że jej rywal/ka "to na pewno nie mężcz...

źródło: turkish

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chakvi: Jaki to nie będzie wynik, to niestety kobiece dyscypliny będą cały czas atakowane przez tęczowych "Postępowców" (,)
To jak walka ze złem - never ending...
  • Odpowiedz
  • 0
@othelo Dokładnie. Stawianie ideologii przed duchem sportowym. Kobiety są przez to ruchane w Ameryce od lat, tam to nic nowego; ogromna kontrowersja, ale ciągle pozwala się im konkurować. Teraz dostają też zielone światło od Komitetu Olimpijskiego, całkowicie skorumpowanej politycznie organizacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@othelo: ,,W kontekście reżimów totalitarnych, w tym niektórych państw komunistycznych, gazlighting może być używany jako narzędzie kontroli. Państwo lub przywództwo może celowo promować fałszywe lub sprzeczne informacje, aby wywołać zamieszanie i sprawić, że społeczeństwo zacznie wątpić w swoje zrozumienie rzeczywistości. To osłabia indywidualny opór i sprawia, że ludzie stają się bardziej ulegli."
  • Odpowiedz