Wpis z mikrobloga

@typ53B: w ogóle tego typu stojaki to powinni w-----ć z miasta, bo do niczego się nie nadają. Nawet często opona z roweru miejskiego nie wejdzie w szczelinę.
  • Odpowiedz
@typ53B: samochody produkują trujące spaliny, drogi zajmują masę miejsca, parkingi przyczyniają sie do plam ciepła w miastach, wycieka z samochodów olej i zatruwa glebę, parkują na chodnikach, trawnikach, r-----------ą krawężniki, w wypadkach ginie masa ludzi: spoko samochody są potrzebne

Rower jest zaparkowany na c-----o wymyślonym stojaku przy waskim chodniku: reeee reeee rowery też zawłaszczają przestrzeń
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: na każdego rowerzyste który robi coś nie tak widzisz pewnie tysiące kierowców którzy robią coś nie tak, ale jest to tak powszechne i oczywiste że robią coś nie tak, że nie zwracasz na to uwagi, ale na wykopie jest jakiś dziwny f----z na czepianie się rowerzystów. Wystarczyłoby żebym się przeszedł swoją ulicą to na przestrzeni 300m bym zobaczył przynajmniej kilka samochodów które zaparkowały gdzie nie powinny i każdy jeden
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: wybrałem się do paczkomatu kilometr dalej, nie spotkałem ANI K JEDNEGO samochodu który nie łamał przepisów, 0!

8 źle zaparkowych (wszystkie które były poza swoją posesją), 51 przekraczało prędkość.
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: czyli ogólnie jesteś upośledzony. ale żebyś się chociaż trochę przymknął ze swoimi głupotami to jechałem hulajnogą przez połowę trasy w strefie 20kmh i dokładnie tą prędkością jechałem, wyprzedziło mnie bez problemu 12 samochodów.
  • Odpowiedz
@TomSz: kolego ale nie odpalaj sie tak, to byly heheszki i prztyk do uogolniania. Pani rowerzystka na zdjeciu, tez inteligencja nie grzeszy, wiec wklejone zdjecie i komentarz jest calkiem na miejscu.

Natomiast co do tego o czym piszesz, nic dziwnego ze widzisz wiecej kierowcow niz rowerzystow lamiacych przepisy, skoro stosunek to pewnie 1:20 jak nie lepiej. No to skoro masz nadpodarz jednych uzytkownikow drogi, to jasnym jest ze bedziesz X
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: niezależnie ile by nie było rowerzystów, to procentowo rowerzyści z łamaniem prawa nigdy nie będą nawet blisko kierowców bo za bardzo boją się o swoje życie, a żeby źle zaparkować lub źle jechać na DDR to trzeba się starać, prędkości też większość nie przekroczy nigdzie. Jechanie rowerem po drodze wojewódzkiej jest wręcz niebezpieczne ze względu na kierowców samochodów.

...a codziennie na wykopie w gorących wpisy o tym jacy rowerzyści
  • Odpowiedz
@TomSz o hulajnogarze to kolejni którzy uwielbiają przestrzegać przepisów np. wjeżdżając tymi hulajnogami do marketów, galerii czy gdzie tylko się da. A internet jest pełny poradników jak odblokować prędkość na każdym modelu żeby jeździć więcej niż przepisowe 20km/h xD
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: jeśli masz na myśli "kolejni" obok kierowców samochodów to tak, jeśli obok rowerów to zmień leki. A teraz sobie wyobraź sobie że musisz mieć ograniczenie maksymalnej prędkości w samochodzie 140kmh i nie ma opcji jechać szybciej gdziekolwiek byś nie był, do tego obowiązkowy tempomat który nie pozwala jechać więcej niż 50kmh w zabudowanym i 20kmh na osiedlach... po tym co piszesz jestem na 100% pewien że szukałbyś jak to
  • Odpowiedz