Wpis z mikrobloga

@doreczycielprawdyzosiedli: tak. Rusek potrafił do studni nasrać. Znam z opowieści dziadków. Z opowieści babci mojej żony znam natomiast że w stercie obornika się chowała jak miała 6 lat bo banderowcy nie mieli litości. Oddzielali ziarno od plew
  • Odpowiedz
@dqdq1: wbicie dziecku gwoździa w głowę tym bardziej. Podobnie gwałt na córce który oglądał ojciec z jądrami przybitymi do stołu.....
  • Odpowiedz
@Ravau23: moja rodzina pochodzi z Wołynia. Dlatego nie zgadzam się na takie sceny w Europie- rosyjscy terroryści powinni zostać trwale zneutralizowani. Oni nie mszczą się za krzywdę mojej rodziny, niszczą, kradną i zabijają. Jeśli nie zostaną zabici lub trawale okaleczeni będą to robić dalej.
  • Odpowiedz
@dqdq1: jeśli Twoja rodzina pochodziłaby z Wołynia to wiedział byś jakie bestialstwa tam były. Babcia mojej żony w stercie obornika przeżyła tą rzeź i nie była ona wykonywana przez rosjan
  • Odpowiedz
@Ravau23 jasne, nie uważam żeby sprawa Wolynia została jakkolwiek wyjaśniona. Ale bez rozmowy i dojścia do kompromisu sprawa zatacza koło i spirala nienawisci się nakręca. Jeśli widzisz tylko takie wyjscie, to w sumie jest to przykre. https://youtu.be/jcrO5NTpwrs?si=4cnRv_o9YXZSjgcX
Od 40:00 sobie przesłuchaj, Arestowicz powiedział co powinno być zrobione aby zażegnać ten spór i podpisuje się pod tym rękoma i nogami. Zgadzasz się z nim?
  • Odpowiedz
@Ravau23: Pochodzi, w oczach babki widziałem autentyczny strach gdy od tym opowiadała. Taki sam strach widziałem w oczach znajomej Ukrainki w pierwszych dniach wojny gdy próbowała się skontaktować z rodziną, ludzi którzy przyjeżdżali do Polski przepełnionymi pociągami.

Jedyną gwarancją że takie sceny nigdy się już nie powtórzą jest pokój. Rosyjscy terroryści powinni zostać trwale zneutralizowani bo przynoszą śmierć i zniszczenie. Każdy zabity lub trwale okaleczony rosyjski terrorysta sprawia że świat
  • Odpowiedz
@doreczycielprawdyzosiedli: nie interesują mnie opinie "fachowców". Nigdy nie będzie wyjaśnione wiele spraw. Jednak uważam że o pewnych rzeczach nie wolno zapominać tym bardziej że słowa przepraszam od aktora odbierającego najwyższe polskie odznaczenie nie było i nie będzie
  • Odpowiedz
@Ravau23: ja nie bronię tamtych Ukraińców. Obecnym życzę życia w spokoju i pokoju bo wiem co oznacza wojna.

A już w ogóle nie widzę powodu żeby się na nich mścić.
  • Odpowiedz