Wpis z mikrobloga

@laverne00 no obecnie tam sporo ciężkich typów mieszka i lubią tam biegać że sprzętem. Pewnie się to unormuje przez obwodnicę i nie będzie to już takie ciężkie zadupie Krakowa, no ale obecnie cały czas się tam dzieje
  • Odpowiedz
@laverne00 ja bym na twoim miejscu bardziej popatrzył np w okolicach reduty. Puszczają tam linie tramwajowa i w przeciągu tych 10 lat zrobiło się normalnie i spokojnie. Ale Piastów i wzgórza to dalej dzielnice w które bym się nie zapiszczał po zmroku nie będąc stamtad
  • Odpowiedz
  • 0
@laverne00 zadupie jak fiks mam sporo znajomych co tam mieszkają. Komunikacja słabo rozwinięta półki co bez auta ciężko sklepy dość daleko i wieczne korki by się wydostać do cywilizacji. Może widoki ładne klnę na to miejsce jak tam w robocie jestem aż nazwałem je zadupie krzeslawickie
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor: kurde jak tam jechałam parę razy to ani razu nie stałam w korku. Do pracy miałabym stamtąd 30 minut. A rozważam to, bo mieszkanie fajne, a mam do wyboru jeszcze Złocień ale złocień podobno jeszcze gorszy
  • Odpowiedz
  • 1
@laverne00 o panie między kiła a cholera. Mam garaż blisko wzgórz i by się tam dostać jadę skrótami. Poczekaj na rok szkolny to postoisz. Szczególnie droga na Kocmyrzów w stronę ronda kocmyrzowskiego to lubi stać i tak samo od zajezdni Bieńczyce. Co do menelow to też ich się tam kręci nie raz miałem przyjemność, że mi tam zawodnik wsiadł do autobusu co prawda na złocieniu w ostatnim czasie nie widzieć czemu
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor: no to już nie mam pojęcia gdzie brać xD bo prawie wszystkie mieszkania na które mnie stać znajdują się w Hucie, na wzgórzach, Bieńczyce albo Bieżanów-Prokocim
  • Odpowiedz
  • 0
@laverne00 Bieńczyce ino lepiej najlepiej było by bliżej centrum nowej huty. Bardzo zielono fajne połączenie MPK i kurcze duzo sklepów masz blisko. Jak ceny są właśnie tanie to coś jest na rzeczy. Znajomy też tak kupił tanio na wzgórzach. A co ci w Bieżanowie nie pasuje jeśli nie mówimy o złocieniu to nie najgorsze miejsce do życia
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor: teraz mieszkam na Bieżanowie i nie jest źle, ale dużo meneli i patologii widuję. Chociaż nigdy mnie nikt nie zaczepił więc chyba są niegroźni. Pod względem dojazdu też było spoko. Było, bo teraz jest jakiś remont i wszędzie muszę jechać z przesiadkami. Ogólnie gdybym miała kupować na Bieżanowie to spoko, ale nic się nie trafiło, a te wzgórza to jedyne na co mnie w chwili obecnej stać. Więc się
  • Odpowiedz
  • 0
@KromkaMistrz: dla mnie to minus bo tam gdzie mam oglądać mieszkanie na złocieniu to do PKP jest z 15 minut pieszo a nie chce mi się tyle w nocy łazić. Wolę mieć przystanek MPK pod blokiem a na wzgórzach tak mam
  • Odpowiedz
@laverne00: Ja tam kupiłem, jeszcze nie mieszkam, ale bywam często, długo o każdej porze.
Patusow brak.
Cicho. W centrum o 3 w nocy jak mam okno otwarte słychać jeden szum.
C-----y dojazd do mnie jeszcze progów n------e, ale raczej w korkach nie stałem jeszcze.
Samochodem czy rowerem na Hutę mam 7-15min.

Nie ma źle. Zależy gdzie pracujesz, czego potrzebujesz pod ręką.
  • Odpowiedz