Aktywne Wpisy
Veg73 +233
Takie pytanie do wegan.
Często oburzacie się, że idąc na imprezę nie ma dla was co jeść, bo wszystko zawiera składniki pochodzące od zwierząt. Pomijam jakieś mixy warzyw.
Chcielibyście jakkolwiek, aby gospodarz uszanował to, że takich rzeczy nie jecie.
Czy weganie w takim razie robiąc imprezę w domu smażą przysłowiowego "schabowego", aby uszanować wolę gości czy też narzucają im wegańską dietę?
A może dyskryminacja i takich osób nie zapraszamy?
Często oburzacie się, że idąc na imprezę nie ma dla was co jeść, bo wszystko zawiera składniki pochodzące od zwierząt. Pomijam jakieś mixy warzyw.
Chcielibyście jakkolwiek, aby gospodarz uszanował to, że takich rzeczy nie jecie.
Czy weganie w takim razie robiąc imprezę w domu smażą przysłowiowego "schabowego", aby uszanować wolę gości czy też narzucają im wegańską dietę?
A może dyskryminacja i takich osób nie zapraszamy?
Creatinee +300
Tak nawiązując do niedawnego wpisu. Dziś nie poszłam do pracy, bo jakoś niefortunnie ojciec mi zmarł. Oto co kolega mi napisał.
#januszebiznesu
#januszebiznesu
Wiedziałam, że powinnam jechać na SOR z krwawieniem przełyku, ale z drugiej strony wolałam umrzeć na koncercie ulubionego zespołu niż w szpitalu.
Na szczęście nie umarłam. Żyję! A koncert był super!
Jedzenie za to idzie mi paskudnie. Jest dosłownie garstka produktów, które mi dobrze wchodzą. Przełyk jest w kiepskim stanie. Pod koniec sierpnia oddział. Na szczęście dzięki wózkowi odciążam stawy i ostatnio naprawdę mniej mnie bolą (a przy hipermobilności i wzroście 185cm to nie takie oczywiste).
Nie lubię martwić ludzi, dlatego uśmiech nie schodzi z mojej twarzy. To też chyba jakaś definicja walki. Pomimo zerowej stabilności zdrowotnej, czasem jeszcze podzielę się z kimś uśmiechem albo żartem. Dzielę się też dobrem i pasją. Zarażam kogo mogę samymi dobrymi rzeczami. Wkręciłam sobie, że jeśli podzielę się sobą teraz z kim się da, to umrze tylko moje ciało, a ja zostanę nieśmiertelna.
.
.
.
Czy Wam też ostatnio tak chce się spać?
#sends #eds #choroby #lekarz #medycyna