Wpis z mikrobloga

Czy rekruterzy mają jednostronne telefony bez możliwości odbierania? Miałem wczoraj rozmowę o pracę, podczas niej zadzwonił mi telefon, siłą rzeczy nie odebrałem. Sprawdziłem numer w necie i nie był to scam, więc na pewno jakiś rekruter bo dużo CV wysłałem ostatnio. Oddzwoniłem po 20 minutach i już nie odebrał. Była 15:56 więc pomyślałem że pewnie kończy zaraz robote i nie chce odbierać. Zadzwoniłem dzisiaj od rana 2 razy i też nie odbiera. Wysłałem SMS z prośbą o telefon i cisza. I tak w sumie jak sięgam pamięcią, to nigdy w mojej karierze od pierwszej pracy studenckiej wiele lat temu nie udało mi się dodzwonić do rekrutera jeśli nie odebrałem za pierwszym razem. Z czego to wynika?
#rekrutacja #hr #bekazhr #bekazpodludzi #pracait #programista15k #praca #pracbaza #pytanie #pytaniedoeksperta #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #korposwiat #gorzkiezale
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pierwszej pracy studenckiej wiele lat temu nie udało mi się dodzwonić do rekrutera jeśli nie odebrałem za pierwszym razem. Z czego to wynika?

@btc_hub: Kiedyś to po nieudanym kontakcie z ich strony od razu szedł e-mail, witam nazywam się xxx, chciałam się z panem skontaktować w sprawie pracy.
A teraz nic, nawet nie odbierają. W sumie to też chyba nigdy nie odebrali, ale odzwaniali chociaż.
A teraz? Nie odbierasz, ojej
  • Odpowiedz
A teraz? Nie odbierasz, ojej jaka szkoda, pewnie już nie zainteresowany, skreślamy i bierzemy następnego z listy 150 chętnych.

@lentilek: yhym czyli widze, że jest nawet gorzej niż ~10 lat temu gdy ostatnio szukałem intensywnie pracy bo wtedy niektorzy chociaż potrafili

e-mail, witam nazywam się xxx, chciałam się z panem skontaktować w sprawie pracy.
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: jest tragedia pod względem traktowania ludzi. Na kilku rekrutacjach od złożenia cv minęły 2 miesiące i nie ma żadnego maila że wybrano innego kandydata i nie czekaj na telefon już. Albo rekruterzy sami z siebie, zupełnie niepytani mówią, że informacja o wyniku rekrutacji za równo 2 tygodnie od rozmowy, niezależnie od wyniku. Po czym mijają 3 tygodnie i cisza, a jak piszę maila (jak akurat mam do osoby z
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny: u mnie lepsza sytuacja. Była rozmowa "na żywo", zapoznałem się jak wyglądają ich budowy. Telefon po tym, że proszą o czas do piątku. W ten dzień nie oddzwonił, może przed weekendem to zapomniał. W poniedziałek cisza, we wtorek dzwoniłem i nie odbierał. W środę i w czwartek też, nawet nie oddzwonił. I najgorsze,że mydlą oczy a później i tak nic z tego. A mógł po prostu oddzwonić,że jednak nie
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny: musisz zmienic podejście. Jak nie odpisują to znaczy, że albo rekrutacja się przeciąga, albo już ją zamknęli. NIE OCZEKUJ, że rekruter Ci powie cokolwiek. Rób swoje dalej i aplikuj. Oczekiwanie, że ktoś Ci da feedback jest naiwnością.
  • Odpowiedz